Cherry Pro Soloist

Preset vintage ARP

Merknieuws 22-11-2023 08:21

Ja hoor, alweer een nieuw plugin instrument van Cherry Audio. De Pro Soloist is gebaseerd op een wat minder bekende mono, presetsynth van ARP.

Het is dit jaar al de zesde synth plugin voor Cherry. Het bedrijf heeft een door Mart Barton ontwikkeld circuit modeling systeem, om efficiënt nieuwe plugins te schrijven en ook een flinke schatkist aan meetdata over allerlei – net iets minder fameuze – vintage synths. Ook e ARP Pro Soloist uit 1972 is misschien niet zo enorm bekend maar ‘grote namen als Tangerine Dream, Tony Banks, Gary Numan, Billy Preston, Vangelis, Herbie Hancock, Prince en anderen hebben ‘m regelmatig gebruikt. De single oscillator ProSoloist had 30 presets, een paar editopties en was typisch zo’n synth die je bovenop een orgel kon zetten voor solowerk.

Cherry Audio’s Pro Soloist heeft natuurlijk de originele 30 presets maar ook uitgebreide editing van o.m. het 24dbB lp filter, 5 bandpass resonatorfilters, lfo en envelopes. Hij is dual layer – splitten kan ook - met 16 stemmen per layer, zesvoudige mod matrix en effecten. In totaal zijn er 450 presets.

Cherry Audio’s Pro Soloist werkt standalone en als vst, vst3, au en aax plugin en kost $ 49,-

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken