Teenage Engineering EP-133 K.O. II

Samplerkoopje

Merknieuws 24-11-2023 08:08

Teenage Engineering kennen we van stijlvolle apparaten voor stevige prijzen, maar hun nieuwste sampler/sequencer gaat voor een zeer concurrerende prijs over de toonbank

De vorm van de EP-133 K.O. II wijkt af van eerdere Teenage Engineeringproducten; rechthoekig met een bonte vertical displaystrip en een flinke collectie aan knoppen. Hij heeft wel wat weg van een forse rekenmachine, maar dan wel een met een luidsprekertje rechtsboven.

In eerste instantie is het een sampler met 6 stereo of 12 monostemmen, die via mic, line input of usb zijn sampledata binnenkrijgt. 64Mb geheugen voor maximaal 999 samples.

Om zelfstandig te kunnen functioneren is er natuurlijk een sequencer met 12 sporen (samples of midi). De 9 aanslaggevoelig pads beheersen polyfone aftertouch en een multifunctie fader kan 12 parameters controleren en die data kun je natuurlijk ook in de sequencer opnemen.

Volgende stap zijn 6 send fx, een master compressor en 12 via de pads getriggerde punch-in effecten.

Stereo in en uit, sync in en out, midi in/out (allemaal minijack) en usb-c voor stroom en data beheren de afdeling communicatie. Voeding kan trouwens ook met batterijen.

De prijs is € 349,-.

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken