Moog Mariana

Laag in laagjes

Merknieuws 06-12-2023 08:06

het was spannend bij Moog; eerst bijna failliet, vervolgens overgenomen door megafirma InMusic. Gelukkig gaat het bedrijf gewoon door, met als laatste resultaat de Mariana plugin softsynth.

De Mariana trog is de diepste plek in de wereld, dus de naam van de Moog bassynthplugin is goed gekozen. En het is bepaald geen slaafse softwareversie van een Taurus of andere hardware. Er zijn twee onafhankelijke layers met twee oscillatoren elk plus een sub en noise. Beide layers hebben een typisch Moog low-passfilter plus een highpass en zelfs de suboscillator heeft zijn eigen filter. De filters kunnen op allerlei slimme manieren gekoppeld worden. Per layer zijn er nog 3 lfo’s, 3 envelopes en twee random generators.

Dan volgt nog een stevige dosis processors en effecten; tube, tape, en overdrive saturation plus een compressor. Elke layer heeft een eigen delay en chorus. Opvallend veel opties voor een bassynth dus en daardoor leent Mariana zich ook prima voor leads, percussie en fx.

Ook slim is een soort virtueel cv systeem waarmee Moog plugins elkaar onderling kunnen besturen.

Moog Mariana werkt als vst, au, aax plugin of standalone en kost tijdelijk $ 49,- (adviesprijs $ 99,-). Er is ook een iOS versie voor $ 14,99 in plaats van de normale $ 29,99

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken