Audient Oria

Immersive interface en controller

Merknieuws 19-01-2024 07:36

Wie zich bezig houdt met immersive audio als Dolby Atmos heeft behalve een meerkanaals audio interface ook een geschikte monitor controller nodig. De Oria belooft in dat opzicht een complete oplossing.

De 24 bit/ 96Khz Audient Oria is speciaal ontwikkeld voor immersive toepassingen, maar is ook prima bruikbaar voor standaard stereowerk.

Dankzij 16 uitgangen kun je zelfs 9.1.6 mixen maken. Aan de inputkant is het een stuk rustiger; 2 combo inputs met mic preamp die ook lijn- en instrumentsignalen aan kunnen. De bulk aan inputs zijn natuurlijk digitaal dankzij twee Adat aansluitingen en met een optionele Dante kaart komen daar nog 16 inputs bij. Voor synchronisatie zijn er wordclock in- en outputs.

Er zijn twee stereo line outputs en 16 outs voor immersive in analoge en AES digitale uitvoering. Om die outputs onder controle te houden zijn er mute- en solofuncties, trim, eq, delay en bass management. Met de Down Mix functie bedien je je Dolby Renderer direct vanaf de Oria.

Zowel de preamps als de routing en processing kun je ook via een app op afstand bedienen.

Voor betrouwbare immersive mixes heb je een correct gekalibreerde luisterruimte nodig en om dat snel en eenvoudig te laten verlopen heeft Oria de Advanced Speaker Processing ingebouwd. Je kunt handmatig kalibreren of dat automatisch door Sonarworks SoundID laten doen. De bediening van SoundID is in Oria geïntegreerd en je krijgt de benodigde meetmicrofoon er bij. De software zelf werkt 60 dagen, daarna moet je SoundID apart aanschaffen.

De Audient Oria kost € 2699,- excl. btw

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken