Korg PS-3300 FS

Het monster uit de diepte

Merknieuws 22-01-2024 12:07

Korg kondigt een full-scale reissue aan van een omvangrijke analoge klassieker, die slechts weinigen op deze aarde in het echt aanschouwd hebben; de volledig polyfone semi-modulaire PS-3300

Korg lijkt de Namm-show van later deze week helemaal te gaan domineren als we op de vooraankondigingen moeten afgaan. Ze hebben al bijna 10 nieuwe synthproducten gepresenteerd.

Het meest spectaculair is het nieuws over de PS-3300 FS, een heruitgave van een superzeldzame polyfone analoge semi-modulaire vintage synth. Echt zeldzaam want tussen 1977 en 1981 werden er slechts 50 exemplaren – sommigen zeggen 25 - van de FS-3300 gemaakt en die vonden hun weg naar de bekende grote namen van de synthesizermuziek.

In samenwerking met de ontwerper van het origineel kondigt Korg nu een vrijwel letterlijke reissue aan op ware grote, vandaar F(ull) S(cale). Het is een analoge 49 stemmige synth met 3 voicecircuits die je kunt layeren. Elke stem heeft 3 oscillatoren met 6 golfvormen, een vca en een vcf. Rechts zit een paneel met een mixer en een deel voor de huishoudelijke taken met o.m. een unieke driebandsresonator per unit. De synth is pre-patched maar je kunt de routing aanpassen met een kleine 40 patchpunten. Bij het systeem hoort een 49 toetsen keyboard met joystick, dus het systeem biedt volledige polyfonie - weliswaar via octave dividers - in 3 layers.

Nieuw is de mogelijkheid om 256 sounds op te slaan en natuurlijk zijn er midi en usb connectors.

Wanneer ie te koop zal zijn is onbekend, op de NAMM zal een prototype getoond worden dus dat kan nog wel even duren. Over de prijs weten we ook nog niks, maar reken maar dat die pittig is!

Meer informatie

 

audiodemo

zoeken
zoeken