Heritage i73

usb Interfaces met Neve-touch

Merknieuws 23-01-2024 07:49

Na diverse 19 inch studio processors waagt Heritage Audio zich nu aan een serie usb audio interfaces. Ze zijn voorzien van dsp en een klasse A pre-amp die voor een Neve-achtige sound moet zorgen.

De Heritage Audio i73 Pro One, i73 Pro 2 en i73 Pro Edge zijn alle drie usb-c interfaces met een ingebouwde dsp waarop eigen effect plugins draaien. Voor de mic preamps worden klasse A types met trafo gebruikt die gebaseerd zijn op de befaamde Neve 73.

De Pro One heeft een preamp kanaal, de Pro 2 en Edge twee exemplaren. Gain, output, mute, dim, phase reverse, pad en fantoomvoeding worden met neve-achtige knoppen op de behuizing bediend. Midi in en uit is eveneens present in de vorm van mini-din.

Op de ingebouwde digitale processor kun je pluginversies van Heritage hardware draaien en deze plugins krijg je ook in een native versies voor je computer cpu.

Het verschil tussen de interfaces zit ‘m behalve in de kast in het aantal in- en outputs. De Pro One (€ 689,-) heeft 2 ins en 2 outs, net als de Pro 2 € 1049,-) maar die heeft dus twee preamps, de Edge € 1599,-) heeft twee extra line inputs en Adat in/out.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken