NAMM 2024 Cranborne Audio Carnaby HE2

Harmonische eq voor je rack

Merknieuws 28-01-2024 08:54

Een tijd terug introduceerde Carnaby hun eerste harmonic EQ. Nu is er een tweekanaals 19 inch versie die lekker ruim opgezet is en ook via een plugin kan worden bediend

De Carnaby 500 harmonic eq hebben we in Interface 258 al besproken, maar nu is er de uitgebreidere Carnaby H2 twee unit 19 inch-versie. Hij kan stereo, dubbel mono of voor M/S gebruikt worden. Bij harmonische eq wordt op subtiele wijze harmonic saturation aangewend voor een aangenamere analoge eq-sound. De eq is inputlevel dependant, dus de sound is op allerlei manieren te beïnvloeden. Ook deze Carnaby is 3-bands met aanvullende high-pass en low-pass filters, allemaal met ledkransen rond de draaiknoppen voor een goede afleesbaarheid.

Behalve een flinke hoeveelheid lampjes biedt de Carnaby HE2 nog een extra troef, je kunt het apparaat namelijk ook via een plugin bedienen. De communicatie met een computer loopt via usb of een netwerk. Dat betekent natuurlijk ook dat je instellingen kunt opslaan en terughalen.

Tot slot hebben beide kanalen nog een analoog insertiepunt na de M/S encoder en voor de harmonic eq, om andere processors in de schakeling te integreren.

De Cranborne Carnaby HE2 gaat€ 2299,- exclusief btw kosten.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken