NAMM Nieuws van Algam Benelux: Nord & Mackie

Nord en Mackie brengen tal van nieuwe producten uit

Merknieuws 01-02-2024 17:45

Algam Benelux is een van de grootste distributeurs van muziekinstrumenten en pro audio in Nederland en België. Hun team struinde de NAMM Show af naar alle nieuwe producten binnen hun gamma. In deze advertorial aandacht voor nieuws van Nord en Mackie.

                                       -  advertorial  - 

Nord kondigt de Nord Grand 2 aan!
De Nord Grand 2 is uitgerust met de nieuwste generatie premium Hammer Action klavieren van Kawai. Door het responsieve gevoel van een akoestische vleugel te combineren met de Nord Sound Libraries en een tactiele gebruikersinterface, biedt de slanke en elegante Nord Grand 2 een werkelijk unieke ervaring.DE BELANGRIJKSTE KENMERKEN

Algemeen
- Nieuwe generatie premium Kawai Hammer Action toetsenbed
- Geavanceerde Layering (2 Piano's + 2 Sample Synths)
- Individuele Split-instellingen per Layer met optionele crossfades
- Ondersteuning voor Nord Piano Monitor
- Nord Triple Pedal 2 (meegeleverd)

Effecten
- Speciale effectsectie per laag
- Modulatie effecten met Rate en Amount
- Global Reverb met Send per Layer, Pre-Delay, Chorale en Bright/Dark mode
- Nieuwe Spring, Booth en Cathedral Reverb
- Nieuw Spin Effect
- Nieuwe Delay met Filter, Flam en Ping Pong
- Compressor
- Versterker met toonvariaties

Pianosectie
- 2 onafhankelijke Piano lagen
- 120 stemmige polyfonie
- Soft, Mid, Bright en Dyno filters
- Dynamische compressie
- 3 Keyboard Touch-opties
- Geavanceerde snaarresonantie
- Zachte release

Monster Synth
- 2 onafhankelijke Sample Synth lagen
- Uitgebreid geheugen voor Nord Sample Library
- Soft en Bright opties
- Unison voor rijke, ensemble-achtige geluiden
- Tru-Vibrato met real-time control
- Round robin voor natuurlijk klinkende herhalingen
- Mono en Legato modi met Glide
- Attack, Decay/Release en dynamische regelaars

Ontdek de 7 nieuwe producten van Mackie!
Mackie produceert al vele jaren apparatuur voor muzikanten en content creators. Met een aanwezigheid op de internationale scène zijn de producten van het merk overal te vinden. Mackie heeft opnieuw al zijn knowhow in deze nieuwe producten gestopt, speciaal ontworpen om creatie te vergemakkelijken met behoud van optimale prestatiekwaliteit.

 

MOBILEMIX - EEN COMPLETE AUDIOMIXER
MobileMix is een USB-aangedreven audiomixer voor audiovisuele productie, live geluid en streaming.

Dankzij het kleine formaat kun je hem overal mee naartoe nemen. Bovendien wordt hij gevoed door een oplaadbare USB-batterij om het signaal naar SLR-camera's, PA-systemen en smartphone streaming setups te brengen. Je hoeft hem niet aan te sluiten op het lichtnet. Sluit gewoon een USB-batterij aan, schuif deze in het batterijvak en je kunt urenlang opnemen en streamen zonder stopcontact.

De MobileMix mixt tot 8 kanalen naar een speciale TRRS-connector om op te nemen op smartphones en camera's, of te verzenden naar luidsprekers op batterijen zoals de Thump GO.

Deze mixer kan worden aangesloten op een breed scala aan apparaten. Stream en neem op met elk type input dat je nodig hebt: 2 microfoonvoorversterkers met hoge impedantieregeling, low-cut filter en 48V fantoomvoeding, twee sets TRRS in-/uitgangsaansluitingen voor telefoons en spiegelreflexcamera's, en Bluetooth® met Mix Minus gedeeltelijke mix voor het opnemen van telefoongesprekken.

Tot slot biedt MobileMix professionele geluidsverwerking met een equalizer en 3 galmkeuzes voor een gepolijst resultaat, net als de beroemde Mackie live mixers die over de hele wereld worden gebruikt.

 

MACKIE PROFV3+ PROFESSIONELE ANALOGE MIXERS
ProFXv3+ is een compacte analoge mixer en USB-C audio-interface met het hart van een studio-opnameconsole. Vol met essentiële functies zoals single-ended compressie, 3-bands EQ, high-impedance (Hi-Z) schakelaars, 100Hz low-cut filters en effecten en subgroep bussen, is het de perfecte studio centerpiece.

De warmte van analoog, de precisie van digitaal
Verbeter je geluid met GigFX+ effecten in hoge resolutie, met 12 presets die je kunt bewerken en opslaan met behulp van het grote LCD-scherm.

Door de warmte van een analoge opnameconsole te combineren met precieze digitale effecten is dit de ideale mixer voor thuisstudio's en live-evenementen.

Een 2x4 USB-C audio-interface
Leg de stream of een optreden vast in ongerepte 24 bit / 192 kHz kwaliteit dankzij een geïntegreerde 2x4 USB-C audio-interface, die drie opnamemodi biedt: Standaard voor de volledige mix met effecten, Loopback om het geluid van de computer op te nemen in het signaal van de mixer voor het streamen van het geheel, en Interface om kanalen 1-2 op te nemen zonder effectverwerking.

Bluetooth®-kanaal met gedeeltelijk mixen (Mix Minus)
Gebruik het speciale Bluetooth®-kanaal om audio uit te wisselen met apparaten zoals smartphones en tablets. Voor podcasters is het een gemakkelijke manier om telefoongesprekken op te nemen. Voor muzikanten en artiesten is het de eenvoudigste optie voor externe streaming van muziek en achtergrondtracks.

Dit product is verkrijgbaar in 3 versies:
1.            PROFX6V3+
2.            PROFX10V3+
3.            PROFX12V3+

 

 

MACKIE MAINSTREAM
Mackie MainStream is de alles-in-één oplossing die je desktopopstelling stroomlijnt door je gameplay te integreren met je microfoon/headset, camera's en andere bronnen, zodat je je livestream kunt bedienen vanaf één hoogwaardig apparaat.

Een veelheid aan aansluitingen
De Mackie MainStream is de eenvoudigste manier om een professionele livestream te starten door video, audio en streamingbediening te integreren in één hoogwaardig apparaat. Sluit gewoon de microfoon en gameplaybron rechtstreeks aan op de Mackie MainStream voor een elegante alles-in-één oplossing die essentiële bedieningselementen binnen handbereik brengt.

HDMI in- en uitgang
De Mackie MainStream heeft een HDMI-ingang met video-opnamekaart (1080p x 60 fps) en een transparante HDMI-uitgang voor een monitor (4K x 60 fps) voor hoogwaardige live streaming en gaming.

USB-C HUB voor alle aansluitingen
Consolideer en stroomlijn een hele installatie met twee USB-C ingangen voor extra camera's, USB-microfoons, USB-sticks en elk ander USB-apparaat, met de optie om verbinding te maken met een livestreamingcomputer zonder meerdere poorten te blokkeren.

Analoge ingangen
Het zou Mackie niet zijn zonder hoogwaardig analoog geluid. Naast de hoofdmicrofooningang (+60dB) bevat de MainStream een discussieheadsetingang, een smartphone-ingang voor telefoongesprekken tijdens live streaming, een hoofdtelefoonuitgang en stereo-lijnuitgangen die perfect zijn voor luidsprekers.

Streamingconfiguratie voor gameconsoles
MainStream werkt als een capture kaart voor Switch, Xbox, PlayStation en andere spelconsoles. Sluit de console gewoon aan op de HDMI-ingang en de HDMI-retouruitgang op je tv. Streamen met een lichtgewicht laptop en je headset wordt zo een goedkope optie van hoge kwaliteit.

Streamingconfiguratie voor computergamen
Je kunt ook de controle nemen over een professioneel live-streamingstation met een hoogwaardige spiegelreflexcamera die is aangesloten via HDMI, een USB-webcam voor een extra gezichtshoek, een XLR-omroepmicrofoon van hoge kwaliteit en een headset. En alles wordt op je computer aangesloten via één enkele USB-C-kabel.

Matrix-software
De gratis Matrix-software is volledig optioneel, maar bijzonder krachtig. De Mainstream biedt tot 6 virtuele ingangen (zoals Discord of Spotify) en 4 fysieke ingangen, met de optie om de livestream te versturen. Met de 24 virtuele pads kun je vocale effecten toevoegen, je mix verfijnen en samples maken en triggeren. Matrix kan worden gebruikt met andere apparaten dan MainStream. 

 

MACKIE SHOWBOX - HET ALLES-IN-ÉÉN AFLEVERINGSSYSTEEM
De Mackie ShowBox is een batterij-aangedreven systeem voor live. Het is een draagbare PA, akoestische gitaarversterker, 6-kanaals mixer, effectenrek en USB-C interface in één.

Een compleet systeem
ShowBox betekent dat je alles onder controle hebt met de mixer-controller op afstand, inclusief microfoon- en instrumentniveaus, effecten, tooncorrectie, snapshots, looper, tuner en nog veel meer. De controller bevestig je op een microfoonstatief en berg je op in de ShowBox.

Krachtig, compact en draagbaar
De Mackie ShowBox levert tot 12 uur krachtig live geluid dankzij een 400W versterker, aangepaste speakers en meegeleverde batterij.

Met 6 ingangskanalen voor microfoons en instrumenten is de ShowBox de complete oplossing voor singer-songwriters en kleine bands.

Veel meer dan een draagbaar geluidssysteem
Geen versterker? Geen probleem. De ShowBox is veel meer dan een klassieke draagbare luidspreker, met creatieve hulpmiddelen om je geluid vorm te geven, zoals 'PA' en 'Amp' audioprofielen voor gebruik als PA of versterker, een effectenlus voor je pedalen, parametrische EQ, een compressor en twee interne effectprocessors.

Een ultraverbonden geluidssysteem
Met de Mackie ShowBox kun je communiceren met je publiek, waar ze ook zijn. Vereenvoudig je live setup door de mogelijkheid toe te voegen om op te nemen naar SD-kaart, te streamen via USB-C en Bluetooth® te gebruiken om achtergrondtracks af te spelen (of muziek tijdens een welverdiende pauze).

 

DE DLZ CREATOR XS, DE ADAPTIEVE DIGITALE MIXER VOOR PODCASTING EN STREAMING
De DLZ Creator XS is een podcastmixer die zich aan iedereen aanpast. Hij is geïnspireerd op smartphones en spiegelreflexcamera's, die uitzonderlijke resultaten leveren, en past de schermbediening aan elke creatieve stijl en/of elk ervaringsniveau aan, zonder in te leveren op verwerkingskracht of geluidskwaliteit.

Drie veelzijdige modi
De DLZ Creator XS is een digitale recorder voor alle ervaringsniveaus.

- EASY: Een uitgeklede gebruikersinterface die de snelste manier biedt om je eerste podcast op te nemen. Voor uitstekende resultaten zonder in de menu's te hoeven duiken.

- GEAVANCEERD: Meer controle over je geluid en je mix. Voor een zekere mate van aanpassing zonder overspoeld te worden door opties.

- PRO: Totale controle en aanpassing. Voor degenen die weten wat ze willen en hoe ze het kunnen krijgen.

Ingebouwde intelligentie
DLZ Creator XS is ontworpen om je te helpen een betere contentproducent te worden.

- Mix Agent™, je persoonlijke audio-assistent, begeleidt je bij de instellingen en geluidsbalans, zodat je met een paar drukken op de knop kunt opnemen.

- AutoMix beheert de niveaus van vier microfoons zodat iedereen wordt gehoord, zelfs als iedereen tegelijkertijd praat, wat erg handig is als je een show met meerdere gasten host.

- Mix Minus gebruiken met een smartphone met Bluetooth®-verbinding betekent dat je een beller kunt integreren zonder hoorbare echo's terwijl hij spreekt.

De ins en outs van productie
De DLZ Creator XS put uit tientallen jaren Mackie-expertise en geeft elk detail het belang dat het verdient in de productie. Van de Onyx80 voorversterkers die het mogelijk maken om lage microfoons een krachtig maar kristalhelder geluid te laten produceren, tot aangepaste mixen voor de hoofdtelefoon van elke gast, de DLZ Creator XS levert de voordelen van een professionele studiomixer zonder de leercurve.

Een draagbare en veelzijdige podcastinterface
Als contentmaker is flexibiliteit essentieel. Op welke manier je ook creëert, in elk stadium biedt de DLZ podcastmixer aanzienlijke hulp. Het biedt volledige autonomie dankzij de gebruiksvriendelijke configuratie, opnemen of streamen naar een computer via USB-C, de computer omzeilen en volledige multi-track audio opslaan op een SD-kaart.

Van opnamestudio tot streamingstudio
Al tientallen jaren voorziet Mackie muzikanten, DJ's en multimediaproducenten van de tools die ze nodig hebben om te creëren. Van slaapkamerstudio's tot 's werelds grootste festivals, Mackie mixsystemen zijn letterlijk overal. De DLZ Creator XS brengt alle expertise van het merk in een nieuw ontwerp voor een nieuwe generatie makers.

Lees veel meer over Algam Benelux op de NAMM Show 2024 op de site van Algam.  

zoeken
zoeken