Audeze bij Amptec

Topklasse hoofdtelefoons verkrijgbaar in benelux

Merknieuws 14-02-2024 09:58

Importeur Amptec laat weten de Benelux distributie voor Audeze te hebben verworven. Goed nieuws want dit Amerikaanse bedrijf maakt uitstekende hoofdtelefoons.

Het Amerikaanse Audeze bestaat al geruime tijd, maar is hier nog niet heel bekend. Dat is jammer want ze maken uitstekende hoofdtelefoons voor studiogebruik, Overigens wel in het hogere prijssegment en over het algemeen elektrostatische modellen. Zo kost hun LCD-5 reference zo’n 4500 dollar.

De magnetostatische (planar) MM-100 is met 490 euro al een stuk betaalbaarder.

Interessant is zeker ook de MM-500 Manny Marroquin Signature die in samenspraak met engineer/producer en Grammy winnaar Manny Marroquin werd ontwikkeld op basis van de LCD-5 en die zo’n 2100 euro kost. Behalve topklasse hoofdtelefoon voor hifi en studiogebruik maakt Audeze ook de Euclid gesloten oordopjes, topkwaliteit maar behoorlijk kostbaar.

Daarnaast maakt men ook twee topklasse gaming headphones, ook weer Planar-types, met prijzen van 900 en 300 dollar eveneens in de hogere prijsklasse. Nieuwste product hier is de Maxwell ($ 300,-) met head tracking support voor de Dolby Atmos Renderer. Het zal wel geen toeval zijn dat het bedrijf in 2023 overgenomen werd door Sony. Audeze blijft gewoon bestaan als zelfstandig merk, maar hun invloed zal ongetwijfeld te merken zijn bij Sony’s gaming headphones.

Vanaf nu zijn de Pro Audio Audeze producten dus uitstekend verkrijgbaar in Nederland en België dankzij de distributiedeal met Amptec.

Meer informatie

Audeze website

 

zoeken
zoeken