Cherry Audio CR-78

beatboxlegende als plugin

Merknieuws 15-02-2024 09:03

Het was indertijd de opstap naar programmeerbare drummachine, maar realistisch klonk ie absoluut niet. Toch werden die sfeervolle sounds enorm populair, dus is er nu de ACR-78 plugin.

OMD, Hall & Oates, Genesis, Phill Collins, Ultravox, Blondie, Roxy Music, The Cars, Tears For Fears, Underworld, Fatboy Slim, BT, Gary Numan, 808 State, Peter Gabriel, Ultravox, Jimmy Edgar, Blondie, Brian Ferry, Men Without Hats, John Foxx… ze scoorden allemaal enorme hits met de Roland CR-78 als ritmemaker.

Echt een legendarisch kastje dus met analoge, intieme, aandoenlijk onrealistische sounds. Erg sfeervol en ook ideaal als contrast voor echte drums.

De Cherry CR-78 houdt zich aan het origineel, dus geen samples maar gemodelled, 14 klanken en 34 preset ritmes, fill in, breaks etc. Het programmeren is wel veranderd. Op het origineel was daar een aparte programmer voor nodig, maar hier wordt de bekende XOX methode gebruikt. Programmeren kan ook via midi en lengte, swingen subdivision zijn instelbaar.

En de sounds zijn dus authentiek CR-78 maar met 2 of 4 parameters per klank kun je ze aanpassen en ze zijn aanslaggevoelig. En onvermijdelijk is er ook een uitgebreide afdeling met effecten.

Cherry CR-78 werkt als au, vst, vst3, aax plugin en standalone en kost $ 49,-.

meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken