IK Multimedia ARC Studio

Room correction zonder plugin

Merknieuws 23-02-2024 09:26

Systemen om de vervelende akoestische eigenschappen van je studio te compenseren worden steeds populairder. Bijna allemaal werken ze met een plugin maar ARC Studio is helemaal hardware

Voor het corrigeren van de studioakoestiek voer je een aantal metingen uit, waarna een plugin op je master bus de door de akoestiek veroorzaakte afwijkingen corrigeert. Dat gebeurt vrijwel altijd met een plugin op je master bus en dat heeft een aantal nadelen. Als je iets intern bounced in je daw moet je de correctie plugin eerst uitzetten, er treedt altijd een lichte vertraging op en als je gewoon muziek afdraait buiten je daw heeft de plugin geen effect.

Reden genoeg voor IK Multimedia om hun bekende ARC software systeem nu in hardwarevorm uit te brengen. Het kleine latencyvrije kastje is heeft analoge in- en outputs en wordt middels xlr connectors tussen audio interface en monitors geplaatst. Met de bijgeleverde meetmicrofoon (fantoomvoeding nodig) analyseer je de ruimte in zo’n 10 minuten, waarna de ARC software een correctieprofile maakt dat via usb naar de hardware wordt gestuurd.

Je kunt natuurlijk meerdere profielen – 9 suks - maken en er is zelfs monitor emulation aanwezig met 20 profielen. Overigens is ARC ook nog met een plugin zonder hardware bruikbaar.

De reeds langer bestaande ARC software - VST2, VST3, AU AAX plugin - is geupdated naaar ARC 4 met een verbeterde analyse en correctie.

IK Multimedia ARC Studio (hardware + microfoon + software) kost € 363,-. De ARC 4 software met meetmicrofoon is ook los verkrijgbaar voor € 238,-.

meer informatie

 

zoeken
zoeken