Forever 89 Visco Drum-Designer

drums van elastiek

Merknieuws 20-03-2024 08:38

Drumsamplerplayers en synthdrumplugins zijn er plenty, maar die zijn niet zo flexibel als de Visco Drum-designer plugin: grafisch en realtime drumsounds vormen.

Visco gebruikt modeling op basis van samples om klanken voort te brengen. Hoe de trommels klinken bepaal je in de ‘Blob’, een x/y grafisch display waarin de sound als een soort elastieken kauwgomprop manipuleerbaar is. Dat zorgt al voor een fantastische manier om moeiteloos de meest opwindende sounds te maken, maar al die manipulaties zijn ook te automatiseren. Je drums kunnen dus tijdens de song van karakter veranderen

.

Nog spannender wordt het als je tussen twee sounds gaat morphen, ook weer in de blob en automatiseerbaar; verslavend leuk en een bron van waanzinnige drumsounds.

Je kunt gelukkig ook je eigen samples importeren als klankbasis.

Visco heeft verder een stevige modulatiematrix, een mixer met flink wat – via de matrix te moduleren – effecten en een sequencer. Uiteraard zijn de drums ook via midi te triggeren en met macro’s kun je eenvoudig de controle over complexe handelingen houden.

Visco kost ter introductie 99 euro (adviesprijs 139 euro) en werkt als vst3 en au plugin.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken