GForce Oberheim DMX

In de schaduw van de LinnDrum

Merknieuws 01-05-2024 10:22

De linnDrum kennen we als de eerste en zeer succesrijke authentiek klinkende drummachine. Oberheim kwam kort daarna met een eveneens populaire drumcomputer en die is nu door Gforce in een plugin omgezet.

Die plugin heet simpelweg Oberheim DMX en bevat 11 samples uit het origineel, de sounds uit de 1983 revision die uit de Oberheim DX de Drumtrax en enkele expansion cards. In totaal 288 sounds in 60 preset kits. Op de DMX had je behalve keuze uit 3 varianten van elke sound weinig editing, maar op de plugin is dat anders, Pitch, Decay en gain van de velocity-gevoelige sounds zijn instelbaar en reverb en delay, aanstuurbaar per spoor/instrument, zijn ingebouwd. Voor de totale output is er een multimode filter à la SEM en de output kun je met een distortion en een compressor bewerken. De sequencer van het origineel is helaas verdwenen; aansturen gaat via een dawtrack of een externe controller.

Oberheim DMX werkt als vst, vst3, au en aax plugin of standalone en kost ter introductie 20 Pond. Normale prijs is 40 Pond. Er is ook een 7 dagen demoversie.

meer informatie

 

zoeken
zoeken