Nederlandstalige boeken over mixen

Merknieuws 10-06-2024 11:14

kunnen jullie mij een boek aanraden voor de beginnende mixer/masteraar in een home studio? Welk, liefst Nederlands, boek waarin zaken als gain, compressie en  LUF mastering technieken worden behandeld kunt u aanraden? Niet te technisch maar zeer begrijpend en eenvoudig om een goed mix te maken. Ik ben een ervaren muzikant pianist, maar wil meer over audio en mix leren.

Mixen leer je vooral door het veel te doen natuurlijk, maar een boek kan je absoluut op weg helpen! In het Nederlands is er niet zo heel veel keuze, maar een prima boek waarvoor je niet zo heel veel voorkennis voor nodig hebt is 'Muziek Productie' van Hans Weekhout (€ 29,- www.musicproduction-pro.com). Dit boek behandelt het complete productieproces, niet alleen mixen en masteren. We gaan overigens binnenkort een aantal hoofdstukken uit dit boek in Interface publiceren.

Ook erg goed maar eerder voor de gevorderde producer is 'Mixen met impact' van Wessel Oltheten (€ 46,- www.wesseloltheten.nl). Dit is niet puur een 'hands-on' benadering, maar gaat meer over de 'mindset' waarmee je een mix kunt benaderen.

 

In het Engels is het aanbod groter, een aantal voorbeelden:

Mike Senior - Mixing secrets for the small studio (€ 31,-)

Roey Izhaki - Mixing Audio (€ 50,-)
Alex Case - Mix Smart (€ 30,-)

Fett Fett's Mixing Roadmap (€ 34,-)

Bobby Oswinsky Audio Mixing Boot Camp (€ 25,-)

Alle titels zijn verkrijgbaar via bol.com of Amazon

zoeken
zoeken