Release van de Week: Paula Temple - The Edge Of Everything

Vandaag verschenen - 3 mei 2019

Muzieknieuws 02-05-2019 13:10

DJ Paula Temple komt vandaag uit met haar album The Edge Of Everything. Dit is haar debuutalbum. Het wordt uitgebracht via haar eigen platenlabel Noise Manifesto. Het album bevat elementen van Techno, Noise en industriële muziek.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Interface-redactie pikt er elke vrijdag een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

In aanloop naar het album werden er al twee singles uitgebracht: Joshua & Goliath op 22 maart en Raging Earth op 12 april. De eerste track, Joshua & Goliath, is beschikbaar in twee verschillende versies. ‘Toen het album klaar was, wilde ik een tweede versie van de track maken. Ik wilde wat meer met de synths experimenteren en de track vertragen’, vertelt Temple. Deze tweede versie is alleen digitaal beschikbaar. Luister hieronder naar allebei de versies:

Productie
Het productieproces verliep moeizaam volgens Paula. Ze heeft veel geëxperimenteerd en een aantal albumtracks heeft ze in haar livesets uitgevoerd, vooral in de meer experimentele livesets die ze de laatste drie jaar heeft gedaan.

‘Pas in januari vorig jaar begon ik echt te focussen: ik nam een paar weken vrij en gaf mezelf de onmogelijke taak om in slechts twee weken een album van tien nummers te maken’, vertelt ze. Hierna begon ze opnieuw te touren, wat betekende dat ze weinig energie had om het album af te maken. ‘Uiteindelijk was het ongeveer oktober. Toen kreeg ik het gevoel dat ik de nummers af had, en in november en december heb ik ze gemixt en gemastered.’

Paula is al een hele tijd actief als dj. Op 12-jarige leeftijd begon ze met het verzamelen van platen. Later begon ze te werken bij een platenzaak. Om de hoek van deze winkel was een café, Bone, dat door Paula wordt omschreven als ‘bizar en punky’. Hier was ze voor de eerste keer getuige van een DJ: twee draaitafels en haar favoriete elektronische muziek met elkaar gemixt. ‘Het was alsof een derde nummer ter plekke werd gemaakt. Zodra ik die dj zag, wist ik dat ik hetzelfde wilde doen’. Paula kocht al snel een goedkope draaitafel en na 6 maanden oefenen was ze in staat om beats te matchen.  

Tourdata:
19 mei – Soenda Festival, Utrecht
29 juni – Awakenings, Amsterdam
27 juli – Onder de Radar Festival, Twente
2 augustus – Katharis 2019, Amsterdam
17 augustus – Rotterdam Rave Festival

Beluister hieronder het gehele album:

zoeken
zoeken