Fuse Audio labs VREV-666

Freeware verengalm

Muzieknieuws 14-06-2021 11:20

Als het om galm gaat zijn er meerdere opties. Je kiest voor de hyper-realistische convolutieklank van bestaande ruimtes, de creatieve vrijheid van een algoritmische galm met talloze parameters of de lo-fi aanpak

In dat laatste geval is een verengalm( ook wel spring reverb of reverbtank genoemd) een prima idee. Zo'n galm bestaat uit een aantal strakgespannen veren met met transducers voor en achter die een elektrisch signaal omzetten in trillingen en aan het eind van de veer weer naar een spanning omzetten. Je vindt ze in vrijwel alle combo gitaarversterkers, oudere Hammonds en er zijn ook talloze losse processors, soms uit de VS maar ook uit Italië, Japan, Engeland, Duitsland en diverse exotische lokaties.

Fuse Audio Labs heeft voor hun freeware VREV-666 een obscure verengalm die voor de BBC werd gemaakt als voorbeeld genomen. Het reultaat is een karaktervolle lo-fi glamklank waarbij je ook een aantal parameters kunt regelen die normaal gesproken ontbreken op zo'n spring reverb, nl. predelay, tone en een limiter voor het signaal dat de veer ingaat.

De gratis VREV-666 werkt als 64 bit vst, vst3, aax en au plug-in onder Windows en macOS.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken