Music Production Lab - nieuwe opleiding in Eindhoven 

Open Dag op 23 januari 

Muzieknieuws 15-01-2022 09:45

Rock City Institute en Metal Factory in Eindhoven – onlangs opnieuw gekozen tot beste muzikantenopleidingen van Nederland – krijgen er een zusje bij: Music Production Lab. 

In augustus start een nieuwe MBO-opleiding: Music Production Lab. De initiatiefnemers, bassist Ivo Severijns en producer Thijs Lodewijk a.k.a. Ludowic, willen naast de meer bandgerichte opleidingen Rock City Institute en Metal Factory een opleiding kunnen aanbieden die meer gericht is op het muziek maken van nu.

Severijns: ‘De opleiding gaat over het maken van tracks achter de laptop, maar we richten we ons ook op muziek voor films, games en reclames. De opties zijn eigenlijk oneindig. Schrijf je je eigen songs, produceer je voor anderen, maak je het klankontwerp voor een commercial, componeer je filmmuziek; in al die disciplines word je begeleid. Het is dus een muziekopleiding voor de nieuwe generatie van makers, die meer vanuit een studiosetting werken dan vanuit een repetitieruimte.’
 
Ondernemende creatievelingen 
Music Production Lab is een 3-jarige MBO 4 studie die studenten met een fascinatie voor muziek opleidt tot ondernemende creatievelingen van de toekomst. Tot makers die zowel autonoom als in opdracht muziek en audioproducten creëren en dat binnen de snel veranderende industrie in de markt weten te zetten.

Lodewijk: ‘We zoeken naar muzikale talenten die vanuit een studio-omgeving aan hun content willen werken en zich bij nieuwe technologische ontwikkelingen thuis voelen. Er zal veel aandacht zijn voor nieuwe manieren van creëren, (net)werken, en ondernemen. De docenten zijn zelf allemaal actief in deze sector en delen graag hun passie, expertise en professionele netwerk met de studenten.’
 
Open Dag: zondag 23 januari - locatie n.t.b.
De opleiding start in augustus 2022
 
Music Production Lab is net als Rock City Institute en Metal Factory onderdeel van het Summa College in Eindhoven. In Elseviers Keuzegids worden beide steevast als ’Topopleiding’ benoemd en de laatste jaren zelfs als de beste Artiestenopleiding Muzikant van Nederland gekozen, ook dit jaar weer.
summacollege.nl

zoeken
zoeken