aanmelden
Crowdfunding voor de 'Amen Break'
Muzieknieuws 24-02-2015 09:55

Het gebruik van samples uit bestaande muziek is al  lang een heel normaal verschijnsel. En tegenwoordig wordt dat bijna altijd netjes geregeld, dus vooraf toestemming vragen aan de auteursrechthouders (componisten en muziekuitgeverij) en de eigenaars van de opname (platenmaatschappij). Vaak krijgt de maker van de gesampelde track een deel van het auteursrecht van de nieuwe compositie. Artiesten als George Clinton en James Brown hebben zo heel wat centen verdiend en geheel terecht natuurlijk. Maar de verantwoordelijken voor het mogelijk meest gebruikte sample hebben nooit een cent ontvangen. Het sample staat bekend als de 'Amen Break' en is afkomstig uit 'Amen Brother' van The Winstons. Je hoort het in heel veel muziek, en met name Drum&Bass zou eigenlijk nauwelijks kunnen bestaan zonder 'Amen'.

Drummer Gregory Coleman en componist Richard Spencer hebben er nooit een cent voor ontvangen, maar Martyn Webster, een Britse dj, wil daar middels een crowd funding project, verandering in brengen.

Doneren kan via deze site en zoals je kunt zien loopt de actie uitstekend.

Wel wat vreemd is dat het geld bestemd is voor de houder van het auteursrecht en dat de drummer, die niet als auteur geldt, niets krijgt. Webster meldt echter dat hij van plan is ook geld te doneren aan de erfgenamen van de reeds lang overleden drummer Gregory Coleman.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com