aanmelden
NAMM Show 2017 - Dag 4
Nieuws van Tracktion, Boss/Strandberg, Kenton, Roli, Tascam, Doepfer, Api, Dexibell en SSL
Muzieknieuws 22-01-2017 08:01
Het stof daalt langzaam neer op de beursvloer van de NAMM show en na vier dagen vol adrenaline keert iedereen weer huiswaarts met het hoofd vol veelbelovende apparaten en software. De laatste nieuwtjes vind je hieronder.

Het zal afkicken worden na vier feestelijke dagen vol geweldige producten. Vanaf nu kunnen we ons bezig houden met zaken als, is ie al uit? Kunnen we hem testen? Hoe kunnen we zo snel mogelijk een testexemplaar bemachtigen!
 

In vier dagverslagen en een preview plus diverse videoreportages brengen we al het nieuws uit L.A. bij jullie op het scherm! Binnenkort natuurlijk ook ruim in Interface, maar bekijk hier op Interface.nl alvast de volgende artikelen:


NAMM Show Preview, met productnieuws Akai, Antelope Audio, Roland, PreSonus, ADAM Audio, EastWest, Korg, RME, PMC, ATV, Dubreq, Zylia 


NAMM Show Dag 1 verslag
, met productnieuws Soundcraft, AKG, JBL, Acon, Studiologic, Denon, Gemini, Lewitt, Tascam, Percussa, Pioneer DJ, MOTU


NAMM Show Dag 2 verslag
, met productnieuws Elektron, Dave Smith, Softube, Teenage Engineering, Slate Digital en meer!


NAMM Show Dag 3 verslag
, met productnieuws Waves, Oberheim, Korg, Dynaudio, Focusrite en Line 6, Korg, Eventide


NAMM Show Dag 4 verslag
, met productnieuws Tracktion, Boss/Strandberg, Kenton, Roli, Tascam, Doepfer, Api, Dexibell en SSL

 

Cloud Microphones Cloudfilter Zi

 

 


Cloud presenteerde de Cloudfilter Zi, een combinatie van een uitgebreide DI en een microfoon 'activator'. Dit kastje brengt het inputsigaal op sterkte (12 db voor gitaar en 25 dB voor mics) voor een helder en krachtig signaal met minimale ruis. Hiervoor wordt fantoomvoeding gebruikt en een Cinemag instrumenttrafo. Maar de Cloudfilter Zi kan ook de klankkleur beinvloeden door de output impedantie te veranderen en met behulp van een high-pas filter. Het signaalllevel bepaal je met een driestandenschakelaar en de impedantie met een draaiknop die van 150 Ohm tot 15 K loopt. het high-pass filter is instelbaar tussen 20 Hz en 4 Khz.

www.cloudmicrophones.com

Tracktion Copper Reference en Waveform

 


Een van de producten die vorig jaar al gepresenteerd werden, maar nog niet op de markt is verschenen is de Copper Reference van Tracktion, makers van de daw met dezelfde naam. Volgens Tracktion zal ie deze lente toch echt te koop zijn. Deze usb-c interface heeft stereo mic/instrument/line inputs, stereo outputs en een hoofdtelefoonaansluiting. Maar de showstoppers zijn natuurlijk de twee buizen onder het afdakje op de kast. Die zijn onderdeel van een overdrive circuit om wat meer karakter aan de sound te geven. Deze handgemaakte, boutique, high-end interface met koperen behuizing, maakt gebruik van de beste componenten die je maar kunt vinden zoals een Sabre Pro 9083 DA converter en twee AKM AD converters voor extra dynamiek. De buizen kun je overigens ook bypassen.

 


 

Tracktion gaat hun Tracktion T7 daw vervangen door Waveform. Hierin kun je nog steeds alle functies vanuit een scherm bedienen maar de workflow is verbeterd, er is een nieuwe collectie plug-ins toegevoegd en er is een speciale mixerpagina en een speciale midi editor bijgekomen. Verder is er een intelligente chord generator en krijg je er 5 Gb aan sampled instruments bij.  Gelukkig heeft men ook het nogal bassale uiterlijk van Tracktion vervangen door een helderder en geliktere user interface.

www.tracktion.com

Boss Strandberg Boden V-Guitar

 


We zagen ook een prototype van een in samenwerking tussen Boss en Strandberg ontwikkelde gitaar. Het gaat om het prototype van een spannend vormgegeven 'headless' gitaar met standaard elementen, maar met talloze ingebouwde 'modeling' gimmicks. Het mooie is dat er geen externe hardware bij komt kijken; alles zit in de gitaar zelf. Zo kun je simpelweg naar allerlei droptunings overschakelen of zelfs een heel octaaf omlaag. Met behulp van de modeling sectie kun je kiezen uit allerlei klankkarakters, strat, Les Paul en zelfs akoestische gitaar. Maar er komen ook synthsounds uit, bijvoorbeeld die van de Roland GR-300 midigitaar. Een ingebouwd filter kun je met een draaiknop bedienen. Veelbelovend, maar nogmaals het gaat nog om een prototype.

www.strandbergguitars.com

 

Kenton Pro CV to Midi en Merge-8

 


 Kenton kennen we als maker van razend handige kastjes om analoog en digitaal met elkaar te koppelen. Op de NAMM zagen we de nieuwe eenkanaals Pro CV to Midi, die de diverse CV standaarden (Volt/Octaaf en Hz per Volt + Gate en S-trig) onderstuent, met slimme pitchbend opties.

Ook nieuw is de Merge-8, die 8 inputs naar twee outputs merged of twee keer vier inputs naar twee afzonderlijke outputs merged.

www.kenton.co.uk

 

Infected Mushroom Polyverse Manipulator

 


Manipulator bevat 10 pitch shift en timbre-bending effecten die in real-time kunnen worden gebruikt. Toonhoogtesturing en het genereren van vierstemmige harmoniën wordt bestuurd via midi. Er zijn 5 basisprocessors voor pitch, formant, harmonics shifting, FM en grain alternation. Manipulator werkt erg goed op stemmen, maar ook met instrumenten kun je interessante effecten realiseren. Polyverse is een 32/64 bit vst, au, aax plug-in voor Mac en Windows en kost $ 149,-

www.polyversemusic.com

 

Roli BLOCKS Dashboard

 


Roli is druk bezig om hun BLOCKS systeem uit te bouwen naar een volwaardig productiesysteem. BLOCKS Dashboard software zorgt voor een eenvoudige integratie van Blocks met daw's als Logic, Ableton, Cubase, Omnisphere en Kontakt. Met Dashboard wordt de Lightpad Block een slimme drukgevoelige controller voor allerlei Mac en Windows software. Je kunt zelf scripts maken voor het systeem en er is al een Fader Mode script waarmee je met een vinger parameters kunt sturen.

www.roli.com

 

Tascam Track factory

 


Tascam presenteert met Track Factory een compleet productiesysteem. Je zou het bijna een moderne vorm van een portastudio kunen noemen. Het pakket is opgebouwd rond een supercompacte Intel NUC minicomputer (2,7 GHz Core i5, 8 GB ram en 256 GB SS-drive) met Display Port, HDMI, Ethernet, wifi, Bluetooth en vier usb 3.0 aansluitingen. Hierop draait een voor muziekproductie geoptimaliseerde versie van Windows 10 Home Edition. Cakewalk Sonar is al geinstalleerd en helemaal afgesteld op de Tascam US-2x2 usb 2.0 interface die ook in het pakket zit. verder krijg je er een Tascam TM-80 condensator mic, een Tascam TH-02 koptelefoon, tutorial video's en een 20 minuten personal training online bij. Track Factory kost 1300 Dollar.

www.tascam.com

 

Bitwig Studio 2

 


Bitwig kondigde versie 2 van Bitwig Studio aan voor eind Februari. De nieuwe versie van deze DAW waarin lineaire en non-lineaire werkmethoden gecombineerd worden, heeft nu Modulator Slots voor alle Bitwig devices en plug-ins, 24 nieuwe modulators, spectrum analyzers en biedt een beter overzicht over alle parameters, fades en cross-fades zijn er bijgekomen, ondersteuning van VST3 en meer. Een bètaversie is nu al verkrijgbaar op de Bitwig site.

www.bitwig.com

 

 

Nieuwe Doepfer modules


Aan hun enorme collectie analoge modules heeft Doepfer er nog een paar toegevoegd. Voor het A-100 modulaire systeem zijn nieuw, de A-110-6 Trapezoid Thru Zero Quadrature VCO, de A-135-4 Voltage Controlled Performance mixer, de A-150-8 Octal Manual/Voltage Controlled Programmable Switches en de A-100 LC1 Low Cost case. Verder zijn een aantal bestaande modules uit de A-100 serie  nu ook in een zwarte vintage versie leverbaar; A-111-2, A-111-3, A-138o/p en A-184-1.

www.doepfer.de

 

API 3124V

 


De 3124V is identiek aan de reeds bestaande 3124+ vierkanaals mic preamp, maar dan met een knop op het frontpaneel voor het instellen van het outputlevel en een 3:1 output transformator die eveneens vanaf het paneel kan worden ingeschakeld.

www.apiaudio.com

 

Dexibell Classico L3

 


Van het Italiaanse Dexibell haden wij nog nooit gehoord, maar vol trots presenteerden ze op de NAMM hun Classico L3 keyboard. Dit is een digitaal pijporgel op basis van zeven verschillende modeling technieken waaruit ook string- en clavecimbel sounds komen die je met de orgels kunt mengen. Vaste NAMM bezoeker Stevie Wonder leek zich in elk geval prima te vermaken met de Classico L3. Dexibell toonde ook hun collectie VIVO digitale piano's.

www.dexibell.com

 

SSL Sigma Delta 2.1

 


Grote mixers maken ze niet meer, maar de sound van SSL is nog alom aanwezig. Bijvoorbeeld in de Sigma Delta zestienkanaals analoge summing mixer waarvan SSL software versie 2.1 presenteerde. De hardware is ongewijzigd, maar nadat in versie 2 van de software al automatisering van de analoge levels was toegevoegd, kun je nu alles in de mixer regelen - fader, pan, mono/stero, mixbus toewijzing en cut- met een enkele plug-in voor alle 16 kanalen. Nieuw is ook de ondersteuning van Eucon control, waarmee bezitters van hardware controllers als de Avid S3, S6 of de Artist serie en natuurlijk SSL's eigen Nucleus 2 de Sigma Delta met hun hardware faders kunnen bedienen. Een mooi voorbeeld hoe analoog en digitaal optimaal samenwerken.

 www.solidstatelogic.com

 


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com