aanmelden
Exalto Studios opent deuren
Analog heaven in Haarlem
Muzieknieuws 26-07-2017 16:17
Het gebeurt anno 2017 niet vaak dat er een nieuwe professionele studio van de grond toe opgebouwd wordt. Dat Exalto Studio’s in Haarlem precies dat gedaan heeft en nu operationeel is, dus behoorlijk bijzonder.

Exalto Studios wordt geleid door Bart Wagemakers (die tijdens Musicfair op het Musicmaker Stage nog een zeer verhelderende clinic gaf over home studio’s) en Rob van Donselaar. Samen met de in 2015 overleden J.P. Exalto waren zij decennialang een belangrijke speler in de muziekwereld met Studio Zeezicht.


Gastronomie
In de naam van de nieuwe studio wordt J.P. geëerd. Als je een studio zou mogen vergelijken met restaurants, dan moet Exalto ‘pure gastronomie’ zijn. Bart: ‘Er gaat niets boven analoog geluid. Dus hebben we voor de hoogste norm in analoge techniek gekozen. Met als vuistregel: niets mag je in de weg staan om het mooiste uit je muziek te halen.’

 

Studioportret
Exalto Studios beschikt onder andere over een Steinway D-concertvleugel en een bijzondere, analoge Rupert Neve Designs 5088-mengtafel. Deze mengtafel moet garant staan voor een geluid ‘dat als een warme deken over je heen valt’. Voor de rest beschikt de studio over een collectie vintage apparatuur waar wij muzikanten onze vingers bij aflikken. Reden genoeg om de bouw en collectie van deze bijzondere studio in een van de komende edities eens nader onder de loep te nemen!
www.exaltostudios.com


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com