Willem Twee Studio's

analoge studio tijdens Open Monumentendag

Muzieknieuws 05-09-2018 09:54

Oude analoge apparatuur en synths zou je onderhand wel als monumenten kunnen beschouwen. Sterker nog, op Open Monumentendag zaterdag 9 september kun je de prachtige Willem Twee Studio's in Den Bosch bezichtigen!

De connectie met Open Monumentendag is echter het gebouw waarin Willem II is gevestigd, een oude sigarenfabriek vlakbij het station.

Het afgelopen jaar heeft Willem Twee muziek en beeldende kunst er een heel bijzondere elektronische muziekwerkplaats bijgekregen: de Willem Twee studio’s. Eén studio is ingericht met een unieke collectie analoge apparatuur uit de periode 1950 - 1960, die gebruikt wordt om elektronische muziek mee te maken. De apparatuur behoorde indertijd tot de absolute top. Een tweede studio omvat een bijzondere collectie analoge synthesizers en bandrecorders uit de jaren zeventig, zoals de fameuze ARP 2500, een Serge Modular System en de legendarische EMS putney. Een zeer bijzonder twintigste-eeuws instrumentarium krijgt daarmee een plek waar goed voor de apparatuur wordt gezorgd en waar studenten, amateurs, componisten en musici uit ieder genre kunnen kennisnemen van en werken met het instrumentarium.

Tijdens de Open Monumentendag op 8 september en de Open Studiodag 9 september zet Willem Twee studio’s haar deuren wagenwijd open voor het publiek. Er vinden permanent demonstraties plaats op de bijzondere synthesizers en bezoekers kunnen ook zelf muziek maken.

Verder worden er in september diverse workshops verzorgd door toonaangevende docenten uit de Nederlandse elektro-akoestische scene. Kijk op de website voor alle details en het programma.

De officiële opening vind plaats op vrijdag 7 september. Op 8 en 9 september kun je de studio's bewonderen van 10.00-17.00.

15 september vind in Willem II de 'Synth Meeting & soldeer dag' plaats.

Willem Twee is gevestigd aan de Boschdijkstraat 100 in Den Bosch

zoeken
zoeken