Om & Om wint hiphopcompetitie Wanted 2019

Muzieknieuws 25-03-2019 12:35

GRAP, organisatie van de Amsterdamse popmuziek, organiseert Wanted om hiphopacts de kans te geven zich te presenteren aan pers, publiek en media. Om & Om heeft afgelopen zaterdag 23 maart de drieëtwintigste editie van hiphopcompetitie Wanted gewonnen. De jury oordeelde na beraad in het voordeel van Om & Om, gecharmeerd als ze was van de energieke live performance die de act heeft.

Het niveau van de zeven finalisten was erg hoog en de jury roemde de groei van de acts. Uiteindelijk kwam Om & Om als winnaar naar voren en ging met het prijzenpakket naar huis. ‘’Om & Om had een goede show opbouw, was strak op elkaar ingespeeld en pakte het publiek helemaal in’’, aldus de jury.

De line-up bestond naast Om & Om uit Team FA, JAYSHON, Vic Mane, Team Noncha, George Kush Collective en JuliusRhymz. Juryleden waren Angelo Bromet (Melkweg, NoLIMIT), Flip van der Enden (Conservatorium van Amsterdam, Pinguin Radio), Amier Kalaeli (WOLF Bookings), Ruby van den Brink (Twist Agency) en Adai O’Bryan (Puna).

 

Prijzenpakket

Om & Om ging naar huis met een prijzenpakket met daarin onder meer: een professionele fotoshoot, zakelijke coaching, een workshop produceren bij Abbey Road Institute, optredens, een waardecheque voor muziekinstrumenten, een tegoed voor oefenruimtes en studiotijd bij Sonic City Studios. Het volledige prijzenpakket is hier te vinden.

 

Verloop van de competitie

Uit alle inschrijvingen werden eenentwintig deelnemers geselecteerd voor de drie Talent Shows. De winnaar van iedere Talent Show ging direct door naar Most Wanted 2019 - The Final Showcase in de Melkweg. De overige plekken in de finale werden gevuld door vier wildcards, die werden toegewezen door de jury. Wanted werd gehost door Lost & T.Milan en dj All1NE (SoulTrash). De deelnemers werden begeleid door de coaches: Kimo, Leeroy (Zwart Licht) en Skinto (Stepherd & Skinto).

 

Over Wanted

Wanted is dé competitie voor hiphopacts uit heel Nederland. In het drieëntwintigjarig bestaan is de competitie een kweekvijver voor hiphoptalent gebleken. Zo deden in eerdere edities bekende namen als SoulTrash, De Nachtdienst, Grizzly, Makkie & KrankJoram en NPNG mee. Pjotr mocht zich vorig jaar Most Wanted 2018 noemen.

http://www.grap.net/competities/wanted

zoeken
zoeken