Brian Eno - Apollo: Atmospheres & Soundtracks - Extended Edition

Vandaag verschenen - 19 juli 2019

Muzieknieuws 19-07-2019 19:07

Het zal je niet ontgaan zijn: de eerste man op de maan, 20 juli 1969, precies 50 jaar geleden. In 1983 maakte Brian Eno met Daniel Lanois en zijn broer Roger Eno de soundtrack voor de film For All Mankind, een documentaire over de eerste maanlanding. Nu is die plaat geremastered opnieuw uit, ter gelegenheid van dat maanjubileum, samengebundeld met elf nieuwe composities, onder de titel For All Mankind.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Interface-redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Ambient. Space Music. Soundscapes. Noem het zoals je wilt, maar dat de muziek van Apollo: Atmospheres & Soundtracks ideaal een documentairefilm over een reis naar de maan kan begeleiden staat vast. De plaat werd in 1983 met Daniel Lanois en Roger Eno opgenomen, waarbij Brian Eno voornamelijk een Yamaha DX7 gebruikt, zijn favoriete synth.

Een track van Apollo: Atmospheres & Soundtracks:



In de geest van die filmmuziek heeft hij onlangs met hetzelfde trio elf nieuwe tracks opgenomen, ook weer in geest van ‘muziek voor bij een maanlanding’. Die muziek komt als tweede cd mee met deze remastered versie van Apollo: Atmospheres & Soundtracks, onder de titel For All Mankind

Een track van For All Mankind: 

Het volledige album Apollo: Atmospheres & Soundtracks – Extended Edition  op Spotify:

 

zoeken
zoeken