aanmelden
Release van de week: Ayreon - Electric Castle Live And Other Tales
Vandaag verschenen - 27 maart 2020
Muzieknieuws 27-03-2020 08:03
Het is een legendarisch album uit 1998, Into The Electric Castle, van Ayreon. Arjen Lucassen, de man achter dit project, besloot de muziek van het album voor het eerst live te gaan uitvoeren, vier dagen lang in 013 Tilburg. Electric Castle Live And Other Tales is het overdonderende resultaat. Joost van den Broek (foto boven) is de toetsenist en musical director van dit megaproject.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. 

Arjen Lucassen vertelt over de uitvoering van dit epische werk uit 1998: ‘Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van het album hadden we net een geremixte versie uitgegeven, en we dachten dat dit de perfecte gelegenheid was om het album live uit te voeren.'De Ayreon Universe-shows waren zo’n geweldige ervaring voor iedereen, en er kwamen zo veel verzoeken voor meer shows, dat we besloten om het hele Electric Castle-album te spelen, aangevuld met een aantal zogenaamde Other Tales; nummers van al mijn andere projecten.’

Joost van den Broek was bij deze groots aangepakte show in 013, Tilburg de musical director, en nam daarnaast ook de batterij toetsen voor z’n rekening. Hoog op het podium opgesteld regisseert hij vanachter zijn Nords, Novations en Hammond XK-5 de muziek. In totaal kwam 12.000 man/vrouw publiek uit 64 landen naar de shows in september 2019. Ruim 2½ uur staat er op de dubbel-cd, de drie lp’s en de dvd; een rollercoaster van een rockopera! 

Ayreon - Electric Castle Live And Other Tales
2½ uur muziek op 2cd, 3lp, dvd
Music Theories Recordings/Mascot Label Group

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com