aanmelden
Nieuws van de Musikmesse & Prolight+Sound 2018 Frankfurt
Al het nieuws van de beurs online
Muzieknieuws 13-04-2018 12:25
Dinsdag 10 april ging de jaarlijkse Musikmesse & Prolight+Sound beurs in Frankfurt weer van start; Prolight+Sound loopt tot 13 april en de Musikmesse tot 14 april. De beurs in Frankfurt heeft veel van zijn glans verloren; de meeste nieuwtjes werden al in januari op de Amerikaanse NAMM beurs onthuld. Niettemin waren er behalve talloze producten die op de NAMM werden getoond, wel degelijk nieuwe producten te bewonderen, vaak van Europese makers.

Steinberg UR-RT2 en UR-RT4 usb audio interfaces

Twee nieuwe usb 2.0 interfaces zijn het resultaat van een samenwerking tussen Steinberg en Rupert Neve Designs, gecombineerd met de expertise van Yamaha op het gebied van klasse A D-PRE voorversterkers. De (inschakelbare) transformators in de UR-RT serie zijn speciaal ontwikkeld voor audio-interfaces door Rupert Neve Designs.  Ze zorgen voor een expressief en muzikaal klankkarakter met natuurlijke compressie en verzadiging van het signaal. Beide interfaces hebben een resolutie van 24-bit/192 kHz, de UR-RT2 heeft vier ingangen en twee uitgangen, terwijl de UR-RT4 beschikt over zes ingangen en vier uitgangen. Beide interfaces bieden usb 2.0- en midi-connectiviteit. Ze beschikken ook over een ingebouwde DSP processor, waarmee effecten zonder latency op de monitoring mogelijk zijn. De UR-RT interfaces worden geleverd met de Cubase AI-software voor Mac en Windows en Cubasis LE app voor iPad.

Distributie: Steinberg Media Technologies GmbH, online

www.steinberg.net

.

.

.

Nord Instruments Nord Piano 4

Op de Messe maakte versie 4 van de Nord Piano zijn debuut. De belangrijkste veranderingen zijn een hogere polyfonie (120 stemmen), Seamless Transistions bij het omschakelen van presets, Layer en 7 split points met splitpoint crossfades, een blokje numerieke toetsen voor het kiezen van presets, Creative Piano Filters, 512 MB geheugen voor de Nord Sample Library (naast 1 GB voor de Nord Piano Library) en een nieuwe Bright Mode voor de ingebouwde reverb.

Distributie: Algam Benelux, +32 33 344750

www.algambenelux.be, www.nordkeyboards.com

 

.

.

.

Exodus Digital Valkyrie synthesizer

Een hot item op de Messe dit jaar was de Valkyrie modulaire synthesizer van het Britse Exodus Digital. De Valkyrie is een hardware virtueel analoge synth zonder DSP chips maar met Field-Programmable Gate Array (FPGA) technologie. Volgens ontwerper Manuel Caballero zou dat zorgen voor extra rekenkracht en meer mogelijkheden. Valkyrie gebruikt een 32 bit/96kHz engine met floating point berekeningen. De synth heeft  128 stemmen en acht multitimbrale parts elk met een negendelige effect unit. De 32x oversampled oscillators bieden hard sync, ring mod en fm, dubbele pcm wavetables met 4,096 waves en stereo hypersaw. Er is een dubbel analog ladder modelling filter met keuze tussen 12 and 24dB/oktaaf ,een uitgebreide modulation matrix, drie envelopes, drie Lfo’s met 64 golfvormen en een  een arpeggiator. Valkyrie heeft vier gebalanceerde analoge uitgangen, usb 2.0 (audio interface voor acht stereo audiosporen) en standaard midi connectoren. De asio driver zorgt voor een lage latency. Dankzij het grote bedieningspaneelpaneel met veel knoppen en een oled display is het apparaat comfortabel te bedienen. En er komt ook nog een Editor/Librarian voor Windows en Mac OSX.

Distributie: Exodus Digital

https://soundcloud.com/exodusdigital

.

.

.

Elysia skulpter 500

Nieuw bij Elysia is de skulpter 500, een klasse A microfoon pre-amp met DI aansluiting. Skulpter kan transparant en natuurlijk klinken, maar ook lekker gekleurd dankzij de instelbare saturator, het low-pass filtes en de compressor. Die compressor werkt grotendeels automatisch, enkel de hoeveelheid is instelbaar. Het low-cut filter loopt van 22 tot 375 Hz, de saturator (Shape) van 0 tot 100.

Distributie: m2m BE, +32 71 502 508

www.m2mpro.com, www.elysia.com

.

.

.

Neural DSP Darkglass Ultra Plugins

Neural DSP heeft twee populaire hardware effectpedalen voor bassisten in software geëmuleerd, de B7K Ultra en Vintage Ultra. Dit zijn twee preamps met  vierbands eq en diverse distortion/saturation opties. In de plug-inversie kun je clean en distorted signaal afzonderlijk eq'en, er is een instelbare oversampling en ze zijn stereo. Beide pedalen zitten in een en dezelfde plug-in. Darkglass Ultra Plugins werkt als vst, au en aax plug-in onder Mac en Windows.

Distributie: Neural DSP Technologies, online

https://neuraldsp.com

.

.

.

CHRT synthesizer

CHRT is een analoge monosynth die is opgebouwd met buizen. Hij is in eerste instantie bedoeld voor gebruik met mid windcontrollers – de ontwerper is saxofonist -, maar met een kleine aanpassing van het operating system, ook bruikbaar met keyboards. CHRT noemt het gebruikte synthesesysteem Natural Synthesis, vergelijkbaar met maar toch anders dan subtractieve synthesie. Het complete audiopad is opgebouwd met buizen, enkel voor andere functies worden digitale schakelingen gebruikt. De CHRT synthesizer is enkel verkrijgbaar als bouwpakket

www.chrtsynth.org

.

.

.

Studiologic Mixface

De Mixface is een usb midi controller die je kunt gebruiken in combinatie met een standaard midikeyboard. Hij is ontworpen als aanvulling op de Studiologic SL88 maar werkt met elk ander keyboard dat je op de usb input aansluit. Mixface heeft 4 zones waarmee je vier verschillende apparaten kunt bedienen. Voor elk van de zones kun je key range, program change en midi output routing instellen. Zo kun je via de ingebouwde Bluetooth een iPad synth kunnen bedienen en een met een andere zone een synth in je daw via usb en met weer een andere zone de mixer van je daw.  Mixface heeft 8 faders, 8 drukknoppen en 8 draaiknoppen die je vrij kunt toewijzen.

Distributie: Total Sonic BV, 0252 629 340

www.totalsonic.nl, www.studiologic-music.com

.

.

.

General Music Elka Panther

General Music is eigenaar van het aloude Elka-merk. Het eerste nieuwe product onder het Elka label is een softwareversie van de Elka Panther. De Panther was Elka's antwoord op de combo orgels van Vox, Farfisa en andere merken uit de jaren 60. Men gebruikt geen sampling maar modeling op basis van een hardware Panther die ze op de zolder van een ex Elkawerknemer vonden. Behalve het orgel zelf zijn ook diverse versterkers en effecten – waaronder een LEM tape echo – in de plug-in gemodeled. Veel meer dan dat de prijs 99 Euro bedraagt is er nog niet bekend.

Distributie: General Music - Soundion Oy Ltd

www.generalmusic.com, www.soundion.fi

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com