aanmelden
Genelec's The Ones - test preview
Eenogige drieweg met brede sweetspot
Merknieuws 28-07-2018 10:08
Sinds de oprichting in 1978 is Genelec uitgegroeid tot een van de bekendste makers van studiomonitors. Hun nieuwe The Ones-serie zit weer vol innovatieve technologie. In Interface 220, juli-augustus 2018 kun je de test lezen van het middelste model uit de serie: de 8341A. Lees hier de preview en bekijk de video's waarin Genelec de serie presenteert.

Op het eerste gezicht ziet hij er wat vreemd uit voor een 3-wegmonitor. Waar je gewend bent aan een rits onder elkaar gemonteerde luidsprekers, doet de Genelec 8341A wat denken aan een cycloop. Deze eenogige drieweg maakt namelijk gebruik van een coaxiale luidspreker. Dat betekent dat de tweeter precies in het midden van de grotere midrange driver zit.

Het voordeel van zo’n coaxiale speaker oftewel point source is dat de zogenaamde off-axis-kleuring wordt verminderd. Off-axis kleuring ontstaat in een standaard systeem doordat de verschillende luidsprekers hun signaal onder een andere hoek en dus afstand, naar de luisteraar afstralen. Dit zorgt voor looptijdverschillen en daarmee faseproblemen met kleuringen in het frequentiespectrum als resultaat. In een coaxiaal systeem komt het geluid uit één punt. De afstand tussen beide luidsprekers en je oor is dus gelijk en je hebt dan veel minder last van kleuring.

In de conclusie van de uitgebreide review lezen we dat de met The Ones-serie iets compleet nieuws in de markt gezet; namelijk goed klinkende, compacte 3-wegstudiomonitors, die zowel in kleine als grote ruimtes op hun plek zijn. Lees de test in Interface 220, juli-augustus 2018. 

Bekijk hier de video's die Genelec rondom de 8341 online heeft gezet. 





Meer informatie over The Ones, klik hier

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com