aanmelden
Steinberg lanceert de Iconica orkestrale samplelibrary
Introductie met video tutorials - test in Interface 224, december 2018
Merknieuws 11-11-2018 08:11
Iconica is een collectie samplelibaries met orkestrale instrumenten die vooralsnog uit twee delen bestaat: Iconica Sections & Players en Iconica Ensembles, Ze zijn afzonderlijk en als bundel onder de naam Iconica Opus verkrijgbaar.
In dit artikel op Interface.nl kun je uitgebreide videodemo's en video tutorials bekijken.
In Interface 224, december 2018, kun je een uitgebreide review lezen.

Iconica Sections & Players bevat alle individuele instrumenten en de verschillende secties van een symfonieorkest. Je krijgt vijf strijkerssecties (Violen I en II, Viola's, Celli en Bassen), een grote collectie houtblazers, solo- en ensemble koperblazers, plus orkestrale percussie en harp.

Steinberg heeft in samenwerking met Orchestral Tools hiervoor meer dan 150 GB aan samples met een breed scala aan speelstijlen en articulaties, opgenomen en bewerkt.

Een orkest met 76 muzikanten werd opgenomen in Studio 2 van de gerenommeerde Funkhaus-studio's in Berlijn, met behulp van verschillende microfoonposities om elke nuance van de instrumenten vast te leggen. De nieuwe Adaptive True Legato technologie zorgt voor een ulta-realistische klank bij gebruik van legato. Daarnaast biedt Iconica de Tuning Scale functie om onconventionele stemmingen te gebruiken, terwijl de VST 3 standaard Notes Expression en Expression Maps het mogelijk maken om unieke timbres te creëren.

Iconica Ensembles
Sections & Players kan je nog uitbreiden met Iconica Ensembles, dat bestaat uit meer dan 190 GB (gecomprimeerd) aan strijkers, koperblazers, houtblazers, percussieinstrumenten, harp, ensembles en presets, ook weer in een grote verscheidenheid aan speelstijlen en articulaties. 

Test in Interface december 2018
Preview van de review door Eppo Schaap in Interface 224, december 2018 (release 22 november): 'Iconica is een sample-library voor Halion en Halion Sonic software instruments. Voor een complete download van Iconica moet je ruim 150GB op je harde schijf reserveren. Halion Symphonic Orchestra was 27GB, wat voor die tijd ook al lijvig was. Met Sections en Players ga je de diepte in en kun je tot in detail een orkestarrangement uitwerken. Iconica Ensembles is bedoeld voor de snellere maar toch complete orkestschetsen.'  

Iconica is compatibel met HALion 6, HALion Sonic 3 en de meegeleverde HALion Sonic SE. Deze werken stand-alone of als  plug-in in elke DAW die VST 3, AAX of AU ondersteunt.

DE VIDEO'S 

Walktrough Iconica Sections & Players

Walktrough Iconica Ensembles

 
Instructievideo's

 

 Instrumentvideo's

 
 
 
 
 

Distributie: Steinberg Media Technologies GmbH, direct

www.steinberg.net

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com