aanmelden
Steinberg Cubase 10 is uit - een flinke set vernieuwingen in drie versies
Een fikse update voor Cubase Pro, Cubase Artist en Cubase Elements
Merknieuws 26-11-2018 08:11
Zoals elk jaar rond half november, kondigt Steinberg een belangrijk update aan van alle drie versies van Cubase. Hiermee word na 30 jaar ontwikkeling het rustgevende versienummer 10 bereikt. Lees hier de lange lijst vernieuwingen en bekijk de demovideo's.

Het getal 10 suggereert dat er heel wat veranderd en verbeterd is en dat klopt ook. Momenteel leggen we de update op onze testbank en kun je er alles over lezen. Tot die tijd moet je het even doen met deze opsomming van belangrijkste features!
Of je kan natuurlijk een van de demotourplekken bezoeken in Leuven, Genk, Rotterdam, Den Haag of Brussel.
Klik hier voor details over deze Pro 10 tour

Let op: sommige features gelden alleen voor de Pro versie van Cubase Pro 10. De belangrijkste daarvan is VariAudio 3, een nieuwe versie van deze pitch correction tool met verbeterde opties voor micro-editing en formant shifts.

De nieuwe MixConsole Snapshots zijn handig om een complete mix te saven en te laden, maar ook om in een handomdraai meerdere mixversies te vergelijken.

Als je veel takes wilt combineren of vergelijken, kun je met Audio Alignment nu alle takes probleemloos in sync beluisteren.

Verder is er verbeterde AAF im- en export, betere editing bij beeld en nieuwe tools voor VR (virtuele reality) producties.Andere nieuwe features zijn zowel voor Pro als Artist beschikbaar. Bijvoorbeeld de nieuwe Distroyer plug-in voor 'asymmetrische' vervorming. verder is het nu heel eenvoudig geworden om plug-ins via een side chain te besturen. En zoals verwacht ondersteunt Cubase nu ook de nieuwe Midi Polyphonic Expression (MPE) standaard voor multidimensionale (3D) controllers.

En in alle versies, dus ook in Cubase Elements, is de Channel Strip geüpdatet met nieuwe metering in elke module. Groove Agents SE 5 maakt zijn entrée met een verbeterde interface en veel nieuw klanken, zowel akoestische als elektronische.


De audio engine is ook onderhanden genomen en ondersteunt nu 32-bits integer en 64-bits floating point audio bij opnemen, importeren / exporteren en converteren.

Plug-ins kun je nu direct met de muis van het Media Rack in het Project slepen, om zo automatisch een nieuwe Instrument Track aan te maken. En natuurlijk er is een hele hoop, zo'n 5GB, aan nieuwe samples en loops bijgekomen. Cubase ondersteunt nu overigens ook HiDPI voor monitorschermen met een hoge resolutie.

Maar al dat is nog maar het topje van de ijsberg, er zijn nog veel meer nieuwe zaken te ontdekken in Cubase 10, zoals Latency Monitoring, ARA ondersteuning en nieuwe impulses voor REVerence.

Cubase Pro 10 gaat € 589,- kosten, Cubase Artist 10 € 335,- als boxed, versie. Download-versies kosten zo'n € 20,- minder. Cubase Elements 10, is alleen als download verkrijgbaar en kost € 102,-

De prijs van een update hangt af van je huidige versie van Cubase.

Distributie: Steinberg Media Technologies GmbH
www.steinberg.net

 

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com