aanmelden
Ableton Live 10.1 is uit
Nieuwe update met user wavetables, nieuwe devices, workflowverbeteringen en meer
Merknieuws 28-05-2019 10:54
Ableton Live 10.1 is nu uit. Deze belangrijke gratis update voegt nieuwe tools en functies toe om het creatieve proces van muzikanten te ondersteunen, van het creëren en bewerken van sounds tot het mixen en finaliseren van je tracks.

De stap naar “.1” klinkt niet heel spectaculair, maar deze Live update heeft niettemin veel te bieden, zoals twee fonkelnieuwe plug-ins

  • Dankzij user wavetables kun je zelf de mogelijkheden van de oscillatorsectie van de Wavetable Synth uitbreiden door je eigen wavetables of samples via drag&drop te importeren.
  • Channel EQ is een nieuwe flexibele en eenvoudige driebands EQ met instelbare curves en gain ranges.
  • Delay is een combinatie van Simple Delay en Ping Pong Delay waarin het ping pong gedrag, Jump, Fade-In- en Pitch-bediening van deze devices via het voorpaneel instelbaar zijn. Verder is er een freeze-knop
  • Nieuwe automatiseringsfuncties bieden een nieuw palet aan automatiseringsvormen. Je kan precieze waarden invoeren via het numeriek toetsenbord en het is gemakkelijker geworden om toegang te krijgen tot clip modulatie in Session View. Bovendien vereenvoudigt Live nu ook de complexe automatisering in C- en S-curves voor een eenvoudigere bewerking.
  • Verbeteringen in zoomen en scrollen en keyboard shortcuts maken het mogelijk om snel te schakelen tussen gedetailleerde weergave en de grote overview. Sneller schakelen met toetsenbord shortcuts, correcties en inzoomen kan nu ook met een trackpad. Het Arrangement Overview heeft heeft een in afmeting aanpasbaar venster.
  • Live 10.1 stelt gebruikers nu in staat om sporen met sidechain routing te 'freezen'.
  • Je kunt single tracks en groepen exporteren compleet met return- en mastereffecten instellingen van al hun plug-ins.
  • VST3 plug-ins worden ondersteund.

Zie de overview-video voor meer informatie

 

De Ableton Live 10.1 update is gratis voor alle bezitters van Live 10. Als auto-update is ingeschakeld, zal Live de volgende keer dat het programma wordt geopend automatisch worden bijgewerkt.

Distributie: Ableton, jan.vandergaag@ableton.com

www.ableton.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com