aanmelden
Nieuwe Apple Mac Pro, macOS en beeldscherm
Superkrachige Mac komt in de herfst op de markt
Merknieuws 04-06-2019 09:11
Veel nieuws tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC 2019) van Apple. Na lang wachten is er een nieuwe en uiterst krachtige Mac Pro en werd macOS Catalina geintroduceerd. Verder werd ook een nieuw beeldscherm aangekondigd

Hij ziet er uit als een soort rasp maar het is de langverwachte nieuwe Mac Pro. Het rasppatroon is oor de ventilatie en hij heeft handvaten om hem te verplaatsen. Er komt een speciale versie voor inbouw in een rack. In de Mac Pro zitten Xeon processors met een maximum van maar liefst 28 cores. Verder ruimte voor tot 1,5 TB geheugen, een uiterst krachtige graphics processor en 8 slots voor PCIe kaarten.

Prijs voor een basic model bedraagt 6000 Dollar maar dan heb je slechts een 8 core Xeon en 32GB geheugen. Achteraf upgraden zou echter dankzij de modulaire architectuur van het systeem wel eenvoudig moeten zijn.

Aaansluitingen; 4 x Thunderbolt3, 2 x usb-A, 2x 19GB ethernet. Voor extra connecties kun je een pci kaart gebruiken.

De nieuwe Pro biedt ondersteuning voor 6 Avid HDX kaarten voor een superkrachtig Pro Tools systeem.

Tijdens de presentatie werd ook een Logic Pro arrangement op de Mac Pro getoond met maar liefst 1000 sporen. Er schijnt een Logic Pro update te komen die optimaal gebruik kan maken van de rekenkracht in deze Mac Pro.

De Mac Pro is vanaf de herfst verkrijgbaar

Meer info

Er werd ook een nieuwe display aangekondigd, Pixel Display XDR met Thunderbolt 3 aansluiting. Dit is een 32 inch Retina 6K scherm dat 5000 Dollar gaat kosten.

Meer info

De opvolger van macOS Mojave heet Catalina. Hierbij ligt de nadruk op cross-platform interactiviteit tussen Macs en iPads. Het wordt heel eenvoudig om apps zowel voor iPad als Mac te maken. Met Sidecar in Catalina kun je een iPad als tweede scherm gebruiken incl. Apple Pencil.

iTunes verdwijnt, apps als Apple Music, Apple Podcast en Apple TV komen er voor in de plaats.

Wordt in de herfst verwacht.

Meer info

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com