aanmelden
Bitwig Studio 3 met The Grid nu officieel verkrijgbaar
Test van Bitwig in Interface 231
Merknieuws 11-07-2019 08:52
Tijdens de laatste Namm werd ie al aangekondigd maar nu is versie 3 van Bitwig Studio ook echt verkrijgbaar. Met The Grid biedt deze daw een uniek geintegreerd systeem voor modulaire synthese en fx

Bitwig Studio is een uitgebreide daw die een tijd-gebaseerde benadering combineert met een session view à la Ableton. Specatulair is het modulaire Grid systeem. Poly Grid gebruik je voor modulaire synths, FX Grid voor modulaire effecten. Er zijn meer dan 140 modules beschikbaar. Alle modules syncen aan het tempo, je kunt ze automatiseren en ze kunnen CV signalen versturen en ontvangen.

Handig is het feit dat de meest voor de hand liggende connecties desgewenst automatisch gemaakt worden. Dus midi trigger, outputs etc. dat scheelt een hoop kabels. Dit werkt ook als je nieuwe modules toevoegt of een module vervangt door een andere. Voor elke module is er een korte uitleg ingebouwd over parameters en connectors.  Verder zijn alle signalen stereo, inclusief CV en kun je bijna alles met alles verbinden.

Maar Bitwig 3 heeft nog meer te bieden;

  • automatische backups
  • ondersteuning voor Ableton Link 3
  • realtime ruler
  • verbeterde timing

In de komende Interface 231 staat een uitgebreide test van Bitwig Studio 3. Uit de conclusie;

"The Grid is wel hét toverwoord in Bitwig Studio 3. Het geeft een hele nieuwe dimensie aan deze ‘alternatieve daw’ die het nog meer een uniek stuk gereedschap maakt."

Bitwig Studio 3 werkt onder Mac, Windows en Linux en ondersteunt asio audio interfaces en vst plug-ins. Het programma kost momenteel € 299,-, je kunt ook een demoversie downloaden.

Meer informatie

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com