Expressive E Osmose

Synthesizer met Augmented Keyboard Action

Merknieuws 21-11-2019 09:47

Langzaam maar zeker zien we dat toetsenborden expressiever worden. Osmose is een mooi voorbeeld daarvan en deze controller heeft een ingebouwde digitale synth van Haken Audio

Expressive E ontwikkelde hun Osmose speciaal voor expressiever spelen. Omdat het in esentie een standaard keyboard is hoef je jezelf geen nieuwe speeltechniek aan te leren zoals bij de Haken Continuum of het Linstrument. Osmose is uitstekend bruikbaar als master keyboard maar heeft ook de door Haken ontwikkelde EaganMatrix digitale sound engine.

De controller ziet er apart uit, alsof de kap is verwijderd maar dit vieroctaafs klavier is veel subtieler speelbaar dan een doorsnee keyboard.

Tap lijkt op velocity, Press doet denken aan aftertouch, Pitch is de hele toets van links naar rechts bewegen voor vibrato en pitchbend. Dan heb je nog Shake en Strum. Je moet er denk ik, echt op spelen om te snappen wat al die subtiele gestures kunnen doen. In elk geval kun je een toets veel verder doordrukken dan normaal en ze zijn dus van links naar rechts te bewegen. Op de website zijn verschillende demo's en artist video's te zien.

Uiteraard ondersteunt Osmose ook standaard poly aftertouch en multichannel MPE en MPE+.

De ingebouwde digitale EaganMatrix synth is 24 stemmig polyfoon met layer en split en werkt met diverse synthesevormen

Er zijn twee inputs voor pedalen, midi in en out/thru, usb, stereo out en hoofdtelefoonuitgang.

Osmose gaat € 1799,- kosten, wie nu al € 299,- aanbetaalt betaalt € 1079,-

Het apparaat zou zomer 2020 op de markt komen.

Meer informatie

 

Distributie: Pro Media Connect, 0252 629365

www.promediaconnect.nl, www.expressivee.com

 

 

 

zoeken
zoeken