aanmelden
Move to a new groove - de Roland MC 707 Groovebox
Review in Interface 234, december 2019
Merknieuws 09-12-2019 10:12
'De MC-707 GROOVEBOX heeft alles wat je nodig hebt om een nummer te maken of zonder computer een live-set te brengen. Dompel jezelf onder in acht tracks met opname, sequencing, synthesizers en effecten, plus een samengesteld palet van sounds, loops en frasen. Neem audio en MIDI op - met verregaande controle over de timing - en pas de faders en knoppen aan voor een “in the moment”-ervaring. Met zo'n enorm potentieel ben je klaar om in elke stijl te produceren of om je eigen nieuwe ding te creëren', aldus Roland over hun nieuwe groovebox. Na lange tijd pakt Roland het groovebox-concept dus opnieuw op met de MC-707. Is het een zinvol alternatief voor een computer met een daw? Dat vroegen we ons af en kan je lezen in Interface 234, december 2019. Hier op Interface.nl een introductie en demovideo's.

Sinds de MC-808 uit 2007 heeft Roland het all-in-one groovebox-concept terzijde gelegd. Net als de Akai MP’s, werd deze combinatie van sampler, synth en sequencer steeds minder populair naarmate software voor muziekproductie als Ableton Live en alternatieve hardware als NI’s Maschine aan populariteit wonnen. De groovebox voelde in vergelijking daarmee gewoon ouderwets aan. Maar nu, tien jaar later, is er opnieuw belangstelling voor het ‘studio in a box’-concept, waarmee je als producer live aan de slag kunt en complete songs kunt maken zonder computer.

De MC-707 Groovebox biedt acht tracks: met opname, sequencing, synthesizers en effecten, plus een samengesteld palet van sounds, loops en frasen. Hij is voorzien van de nieuwste sound engine van Roland, en heeft naast alle sounds van legendarische Roland-ritmemachines en -synthesizers, ook moderne digitale en hybride sounds aan boord. De sequencer is 8-spoors, en de machine heeft 16 pads. Het kleine broertje, de MC-101, is 4-spoors en werkt tot vijf uur lang op batterijen

Met geavanceerde usb-audio-interface mogelijkheden, vloeit de MC-707 heel makkelijk in en uit je productie-opstelling. Je kunt alle acht parts op afzonderlijke daw-tracks opnemen, en zo je song verder afwerken. Of sample sounds uit je daw om backing tracks, stems of het geluid van een favoriete softwaresynthesizer voor je volgende liveshow vast te leggen.

PS Inmiddels is er een software update uitgegeven.
Klik hier voor het nieuwsbericht.

 

 

En vervolgens ook even een blik op de MC-101:

Lees in Interface 214, december 2019, de uitgebreide review over de MC-707. Nog niet in huis. Bestel deze editie hier

MC-707 GROOVEBOX € 999,-
MC-101 GROOVEBOX € 499,-

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com