aanmelden
Namm 2020 preview
Wat kunnen we allemaal verwachten op de Namm?
Merknieuws 10-01-2020 10:46
Vanaf 16 januari is het weer zover, dan vindt in het Amerikaanse Anaheim de jaarlijkse Winter Namm plaats. De Namm show is de grootste en belangrijkste muziekbeurs ter wereld, waar vrijwel alle grote en minder grote merken hun nieuwste producten presenteren aan pers en publiek.

Hardware en softwarefabrikanten onthullen tijdens de Namm hun nieuwste creaties die vervolgens in de loop van het komende jaar (meestal) op de markt gaan komen. Het moment dus om de laatste ontwikkelingen en nieuwste producten te spotten, maar ook om zakelijke contacten te leggen en te netwerken. Interface is er net als onze zusterbladen, natuurlijk bij en we zullen je via onze website tijdens de show steeds op de hoogte houden van alle nieuwe en opwindende producten die er te zien en te horen zijn.

Een aantal nieuwtjes zijn al bekend gemaakt en daarvan geven we je in deze preview een overzicht. Vooral Korg heeft al diverse producten onthuld.

Korg Wavestate

Korg introduceert met de spectaculaire Wavestate een nieuwe keyboardsynthesizer, eigenlijk een moderne versie van de beroemde Wavestation. De Wavestate werd door Korg VS ontworpen door o.m. diverse engineers die voor de oorspronkelijke Wavestation verantwoordelijk waren. De compacte Wavestate heeft 37 toetsen, is 64 stemmig en voor de synthese wordt een uitgebreide vector wavesequencing engine gebruikt. Hij gaat 800 Dollar kosten.

Meer informatie

Korg presenteert ook twee nieuwe Stage Vintage piano's, de SV-2 en SV-2S, allebei verkrijgbaar met 73 of 88 toetsen. De hoeveelheid samples is tien keer zo groot als bij de SV-1 en er zijn 72 piano en keyboardsounds beschikbaar, ook als layer of split. Behalve akoestische piano's en vleugels vind je e-piano's, clavinet, diverse elektrische en akoestische orgels, strings, pads en synths. De polyfonie is naar 128 stemmen opgekrikt. Er is een uitgebreide fx-sectie met behalve eq, compressie, chorus, phaser, reverb en delay ook amp modeling en een ingebouwde 12AX7 buis. De SV-2S heeft als extra een ingebouwd stereo speakersysteem met passieve woofer.

Meer informatie

Nieuw is ook het i3 Music Workstation, een 61 toetsen keyboard workstation met 800 sounds, 64 stemmen en twee fx processors. Met de Style Performance Sets maak je eenvoudig een backing track bestaande uit maximaal 8 sporen. De sequencer is ook bruikbaar als een 16 sporen lineaire recorder. Je kunt het eindresultaat opslaan als midifiles of exporteren als audiofile. De i3 werkt op het lichtnet en op batterijen en heeft stereo audio out, midi out en usb connectors. Hij gaat zo'n 600 Dollar kosten.

Meer info

Spectaculair is de re-issue door Korg van de legendarische ARP 2600 semi-modulaire synth. Deze ARP 2600 FS is een exacte kopie van het origineel uit 1970 met galmveer, ingebouwde speakers, keyboard en twee filtervariaties. Het systeem wordt in beperkte oplage gefabriceerd en wordt geleverd inclusief flightcase. De prijs zal rond de 4000 Euro liggen.

Er gaan onbevestigde geruchten dat er wellicht ook een goedkopere mini-versie van de ARP 2600 gaat komen.

Meer informatie

Korg toont verder nog de NC-Q1 smart noise-canceling DJ hoofdtelefoon.

Warm Audio BUS-COMP en DI boxes

Warm Audio introduceert de nieuwe stereo BUS-COMP, hun versie van de befaamde SSL Bus Kompressor. Deze VCA- compressor heeft regelaars voor treshold, attack, ratio en release. In de sidechain zit een high-pass filter, ingebouwd zijn Amerikaanse Cinemag trafo's en discrete OpAmps. BUS-COMP gaat 699 Dollar kosten.

Meer informatie

Warm Audio presenteert ook twee DI-boxen met Cinemag trafo's. Er is een Passive versie (179 Euro) en een Active versie (219 Euro) die met een 9 Volt batterij of fantoomvoeding van stroom wordt voorzien. Beide hebben een regelbaar pad circuit om het outputlevel te regelen.

Meer informatie

Van Roland weten we dat ze in elk geval het A-88MKII midi keyboard gaan presenteren, Dit masterkeyboard is een van de eerste apparaten die midi 2.0 ondersteunen. Dat betekent hoge-resolutie controle en de extra mogelijkheden van midi 2.0.

Het is een 88 toetsen controller met 'Ivory Feel' PHA-4 klavier met razendsnelle respons. Je kunt het toetsenbord in 3 zones splitsen en ook layering is mogelijk. De voeding komt van een usb-c aansluiting of een adapter. Verder 3 aansluitingen voor pedalen en midi in en out. Het keyboard gaat zo'n duizend Dollar kosten.

Meer informatie

Ook zal Roland de futuristische GPX-F1 Facet Grand Piano tonen. Dit is een spectaculair uitziende 'vleugel' met ingebouwde PureAcoustic piano modeling en 'Acoustic Projection System. Het apparaat heeft internet connectie, een ingebouwd Android scherm en Google's Alexa service. Het gaat hier overigens om een concept dat in deze vorm niet in productie zal gaan.

Meer informatie

 

EVE Audio SC3070

De SC3070 van Eve Audio is een compacte near/mid field driewegsmonitor, geoptimaliseerd voor exact mid en krachtige laagweergave. De speaker moet liggend worden gebruikt en is natuurlijk voorzien van EVE's Air Motion Transformer tweeter, een 4' mid range speaker en een 7” woofer. Er is een ingebouwde DSP processor met Burr-Brown 24 bit, 192kHz A-D converter.

De SC3070 komt in het tweede kwartaal op de markt voor 1700 Euro per stuk.

Meer informatie

Numark DJ2GO2 Touch

Bij Numark zal de DJ2GO2 Touch controller te zien zijn. Deze opvolger van de DJ2GO2 dj controller heeft touch sensitive jogwheels, een crossfader en vier performance pads voor elk van de twee decks. Ondanks het superkleine formaat vind je alle benodigde bedieningsknoppen, mogelijkheden voor streamingdiensten TIDAL en Soundcloud en je krijgt er Serato DJ Lite bij. Er zit ook een soundcard in met hoofdtelefoon cueing. De prijs bedraagt € 90,-.

Meer informatie

 

Yamaha YC61

Nieuw bij Yamaha is de YC61, een stage keyboard vol met Virtuual Circuitry Modeling orgels met leslie, drawbars maar ook diverse piano's, e-piano's, strings, brass en synths. De YC61 heeft een 61 toetsen waterfall klavier, bevat diverse effecten en weegt 7 kg. In juni zou ie te koop moeten zijn voor zo'n 2200 Euro.

Meer informatie

PreSonus StudioLive Arc mixers

StudioLive Arc is een serie van 3 analoge mixers met ingebouwde 24 bit, 96kHz usb 2.0 audio interface voorzien van usb-c aansluiting. Er is ook een ingebouwde SD-card recorder. Alle inputs hebben driebands eq, er is een ingebouwde fx processor en Bluetooth 5.0 connectiviteit. De mixers zijn optimaal geintegreerd met de Studio One Artist daw.

De StudioLive AR8c kost $499.95, StudioLive AR12c $599.95, en StudioLive AR16c $699.95

Meer informatie

PreSonus Quantum 2626 Thunderbolt 3

PreSonus toont op de Namm hun nieuwe Quantum 2626 Thunderbolt 3 audio interface. Deze heeft maar liefst 26 in- en outputs (8x10 analoog), 8 mic preamps en 2 instrument inputs. Verder zijn er 2 insertpunten voor externe processing. Er zijn ADAT/Dual SMUX digitale in- en outs, S/PDif in-outs, midi in/out en wordclock in- en outputs. De Quantum 2626 heeft 192kHz/24 bit converters met een dynamisch bereik van 115dB en de 'round trip' latency ligt onder de 1 msec. De prijs bedraagt 600 Dollar.

Meer informatie

Vochlea Dubler Studio Kit

De Dubler Studio Kit maakt van je stem een midi controller. Het systeem bestaat uit een plug-in en een speciale usb microfoon. Volgens Vochlea kun je zo door te neuriën of beatboxen een synth of drumkit aansturen en zelfs effecten besturen. Het systeem zorgt voor low-latency, velocity-sensitive pitch tracking. Binnen 60 seconden 'leert' het systeem je stem en je kunt vocal signalen voor 8 triggers instellen. Klinkt veelbelovend, nu zien of het ook echt werkt in de praktijk! Vanaf februari zou het systeem te koop moeten zijn voor 250 Britse Pond.

Meer informatie

 

Mackie profxv3

Bij mackie kunnen we de vernieuwde ProFXv3 serie mixers bewonderen. Deze zijn voorzien van Onyx mic pre amps, GigFX fx-sectie, 2x4 24 bit, 192kHz usb audio interface en een nieuw uiterlijk. Als software krijg je er Pro Tools First en 23 Avid plug-ins bij. De serie bestaat uit 6 modellen met prijzen van 200 tot 1170 Dollar.

Meer informatie

Moog Subsequent 25

Moog gaat vermoedelijk de Subsequent 25 parafonische analoge monosynth introduceren. Dit is voorzover we weten een 25 toetsen versie van de Subsequent 37 die je kunt beschouwen als de opvolger van de Sub Phatty uit 2013. Er zou een sequencer en arpeggiator inzitten, twee oscillatoren, twee envelopes en diverse cv/gate connectors. Er hoort een speciale plug-in bij waarmee je de parameters vanuit je daw kunt besturen.

Meer info

 Verder nog wat? Nou mogelijk iets nieuws van Novation en ook Universal Audio gaat een nieuw product presenteren dat Luna lijkt te heten.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com