aanmelden
Dreadbox Typhon synthmodule
Analoge monosynth met geheugens en digitale effecten van Sinevibes
Merknieuws 29-06-2020 11:18
Het Griekse Dreadbox werkte eerder samen met Polyend voor de Medusa, nu hebben ze Sinevibes de effecten laten maken voor Typhon. Typhon is een kleine analoge module met een paar unieke eigenschappen en een uitstekende sound

Er zijn al heel veel analoge monosynths te koop en daarom heeft Dreadbox de compacte Typhon voorzien van enkele unieke features voor zo'n betaalbare synth. Zo heeft ie ingebouwde digitale effecten en geheugenplaatsen voor het opslaan van je sounds. Typhon is eenvoudig qua opzet, maar biedt veel mogelijkheden. Er zijn twee oscillatoren, waarvoor je kunt kiezen voor variabele combinaties van golfvormen, van FM tot PWM, dus niet afzonderlijk per oscillator. Wel kun je de detune zelf bepalen. Het filter is een 4-pole lowpass type met resonantie en er is een standaard VCA. Voor modulatie zijn er afzonderlijke envelope generators voor filter plus een lfo, een envelope en een random of step generator voor diverse parameters. Typhon heeft ook 12 (32bit/96kHz) dsp effecten, die zijn ontwikkeld door de bekende plug-inmaker Sinevibes. Het gaat om 3 processors, een met distortion/decimator, een met mod fx als chorus en flanger en een met delay/reverb. Via de externe audio input kun je de effecten ook gebruiken. Dan is er nog een 32 staps sequencer en ruimte voor maar liefst 256 presets.

In de video's klinkt ie erg overtuigend en hij is eenvoudig te bedienen. Behalve draaiknoppen voor de belangrijkste parameters zijn er vier schuifregelaars – met een klein display -voor de envelopes, de sequencer, de mod matrix en de effecten.

Typhon heeft een hoofdtelefoonaansluiting, stereo out, audio in, midi in/out en usb midi die ook de voeding verzorgt. Een software editor staat in de planning.

Typhon weegt 1kg en de afmetingen zijn 23 x 13 x 6 cm. Hij kost 355 Euro.

Meer informatie

 Distributie: Sonic Sales GmbH, +49 521-52196994

www.sonic-sales.de, www.dreadbox-fx.com

 

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com