aanmelden
Analog Mafia RC-808-plg 808-Day
Gratis TR-808 plug-in van de originele bedenkers
Merknieuws 08-08-2020 15:30
Het is 8 augustus of wel 8-08 en dat is natuurlijk TR-808-day. De technici achter de originele hardware hebben ter gelegenheid van de 40e verjaardag een plug-in 808 gemaakt die recht doet aan wat hun indertijd eigenlijk voor ogen stond

De TR-808 is 40 jaar jong en het team rond Tadao Kikumoto (interview)

dat indertijd de 808 en de andere TR's voor Roland bedacht is weer samengekomen als 'Analog Mafia' om een gratis plug-inversie van de 808 te maken.

Ze doen dat geheel onder eigen titel als hobbyproject, Roland is er niet bij betrokken. Op hun site valt te lezen dat ze indertijd eigenlijk een veel ambitieuzere en complexere machine met authentieke drumsounds wilden maken. Sampling was nog niet in praktische vorm beschikbaar, dus wilde men complexe analoge schakelingen daarvoor gebruiken. Het had eigenlijk een zestienvoudige System-700 drumsynth moeten worden. Dat was kostentechnisch natuurlijk niet haalbaar dus werd het idee steeds verder vereenvoudigd tot het recept van de TR-808 die tegenwoordig zo geliefd is.

De RC-808 (ReCreate) software is geen letterlijke kopie van de TR-808 maar biedt ruimte voor vele extra's die men indertijd moest schrappen. Voor elke klank is er dan ook een uitgebreide editpagina waarmee veel meer sounds mogelijk zijn dan bij de vintage hardware. De softwareversie was al eerder beschikbaar maar op 808-day is er ook een plug-inversie van verschenen.

RC-808-PLG werkt als vst3/au plug-in en standalone (met sequencer) onder Mac en Windows en is helemaal gratis. Let op dat je een van de kits moet laden uit een van de twee Data folders!

Meer informatie

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com