aanmelden
Softube Statement Lead
Plug-in synth voor polyfone leadsounds
Merknieuws 02-09-2020 16:04
Na Monument Bass is er een nieuwe virtuele synth van Softube, Statement Lead met oscillatoren op basis van hardware synths

Het uiterlijk van Statement Lead is net als bij Monument Bass donker met zilveren knoppen maar groene accenten. Deze polyfone synth – ook bruikbaar in unison – is gespecialiseerd in leadsounds voor EDM, Drum'n' Bass, House en vergelijkbare genres.

Voor de twee oscillatoren worden 90 verschillende golfvormen gebruikt, afkomstig van beroemde high-end synths uit de collectie van synthverzamelaar Tobias Menguser. Er is nog een extra layer met Dirt Layer, Loops of Transients die voor wat extra karakter zorgt. Deze kun je al of niet door het filter sturen. Voor het lowpass filter met resonantie kun je kiezen uit versies met 6, 12 of 24dB per octaaf. De frequentie van het filter kan met een eenvoudige envelope of met de ingebouwde sequencer gemoduleerd worden. Deze sequencer kan ook voor de vca worden ingezet. Unieke parameters zijn Punch, Aging en een Auto-Glide met een treshold die via velocity of aftertouch kan worden geactiveerd.

De afdeling effecten bestaat uit Drive, Reverb, Delay, Multiband Compression en Spatialization. Reverb en Delay zijn voorzien van een ducking-functie.

Statement lead werkt als 64 bit vst, vst3, au en aax plug-in onder Windows 7+ en macOS 10.12+. De plug-in kost momenteel € 89,- in plaats van de normale 99 Euro.

Meer informatie

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com