Arturia PolyBrute

Nieuwe, polyfone, analoge powersynth

Merknieuws 16-09-2020 10:31

Het zat er al een tijdje aan te komen maar nu heeft Arturia de PolyBrute officieel aangekondigd. Zesstemmig polyfoon en met diverse features die we kennen van de MatrixBrute

De nieuwe, analoge PolyBrute is het topmodel in Arturia's synthesizercollectie. Hij is zesstemmig met 2 analoge Brute oscillators per stem, die we kennen van de MatrixBrute. Er zijn twee multimode filters die je in serie of parallel kunt gebruiken, 3 lfo's, 3 envelopes en een 64 staps polyfone sequencer met een matrix van 8x12 pads voor sequencerprogrammering en modulatie. Ingebouwd zijn 3 effecten: reverb, chorus en delay. Het aanslaggevoelige keyboard met aftertouch heeft 61 toetsen.

Links van het keyboard zit een opvallend houten 3-D morph tablet dat Arturia Morphee noemt. Daarboven zitten de standaard pitchbend en mod wielen en er is een ribbon controller boven het toetsenbord. Je kunt behalve twee sounds morphen ook kiezen voor split of layer.

Achterop vinden we de stereo line out, midi in/out/thru, usb-midi, cv/sync in/out. 2 aansluitingen voor expressiepedalen en een voor een sustainpedaal.

Met de bijbehorende PolyBrute Connect software kun je de synth vanuit je daw besturen en presets laden en saven.

De PolyBrute is vanaf november te koop voor € 2.479,-

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken