aanmelden
Modal Electronics Cobalt8
Nieuwe polyfone VA keyboardsynth
Merknieuws 30-10-2020 11:38
Hij is kobaltblauw, polyfoon en heeft een vieroktaafs toetsenbord en een morphing filter, de splinternieuwe Cobalt8 van Modal

Modal is een Britse firma die een behoorlijk assortiment aan synths maakt, van de mini CRAFTsynth tot de ambitieuze 00 serie. Hun nieuwe Cobalt8 valt meteen op door de prachtige blauwe kleur en de alleszins redelijke prijs van 650 Euro. Het is een fraai klinkende achtstemmige virtueel analoge synth met een vieroktaafs Fatar keyboard. Elke stem is opgebouwd uit twee onafhankelijke Oscillator Groups met elk maximaal 4 oscillatoren, in totaal dus 64 oscillatoren. Er zijn 34 oscillator algoritmes met o.m. sync, ring mod, cross mod, pwm, fractal en waveform morphing. Het filter is een morphable 4-pole ladder filter in 4 variaties met resonantie. Met 3 envelopes, 3 lfo's (waarvan 2 polyfoon) en o.m. de X-Y joystick kun je in de mod matrix 55 parameters moduleren.

Cobalt8 heeft een polyfone step sequencer met 64 stappen plus 4 sporen voor het moduleren van parameters. Daarnaast is er nog een arpeggiator.

De FX sectie bestaat uit 3 processors met keuze uit 11 effecten. Behalve stereo audio out is er een audio input, din midi in/out, usb midi en sync in/out.

Editing is mogelijk via een app voor Windows, Mac, iOS en Android of een au/vst3 plug-in.

Je kunt 2 Cobalt8's koppelen voor 16-stemmige polyfonie. De kans is groot dat er ook een module van gaat komen en wellicht versies met meer stemmen.

Verkrijgbaar vanaf november voor € 650,-

meer informatie

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com