aanmelden
Korg opsix, Nautilus en ARP 2600 mini
Geruchten over twee nieuwe synths en een workstation
Merknieuws 09-11-2020 11:25
Korg komt met 2 nieuwe synths, een workstation en een hardware sequencer. Alleen de Nautilus is officieel, bij de opsix, ARP2600 mini en de SQ64 gaat het nog om gelekte info

Op de NAMM show 2020 stond ie al verdekt opgesteld in een vitrine, de Korg opsix. Nu gaat het gerucht dat deze 6 operator FM synth een nieuw uiterlijk heeft gekregen en binnenkort te koop zal zijn. De 32-stemmige opsix is een compacte synth met een drieoctaafs full-size keyboard. De FM engine heeft 6 operators met diverse waveforms en 41 algoritmes. Er zijn 11 soorten filter – vermoedelijk software modeling – een envelope en een lfo. De opsix heeft een effectprocessor met 30 effecten, een step/moption sequencer en een arpeggiator. De synth heeft stereo audio out, din midi in/out en usb.

Na de limited edition Korg ARP2600fs, die vrijwel meteen uitverkocht was zou er nu een kleinere versie ARP2600 mini komen. Dikke kans dat dit pas tijdens (online) NAMM2021 officieel bekend wordt gemaakt.

Dan is er ook nog een SQ-64 hardware sequencer waarvan enkel een foto bekend is.

Wel officieel is een nieuw workstation onder de naam Nautilus. Het apparaat is gebaseerd op de 9 Kronos sound-engines, maar is een stuk goedkoper dan de Kronos. Er zijn pianosounds met 12 velocitylayers, string resonance en meer. De EP-1 engine zorgt voor elektrische piano's en de CX-3 engine neemt de toonwielorgels voor zijn rekening. Er zijn diverse synth modeling klankbronnen; MOD-7 voor fm/vpm, PolysixEX en MS-20EX voor analog modeling en STR-1 voor physical modeling. Verder talloze gesampelde ethnische instrumenten, standaard klanken als basgitaar, gitaar, blazers, strings en percussie plus 50 drumkits. Verder is er 2 Gb geheugen voor sampling en het laden van samples en ook HD audio recording is mogelijk. Nautilus is 16-voudig multitimbraal, heeft maximaal 240 noten en 16 effecten.

De Nautilus heeft 6 realtime draaiknoppen voor het aanpassen van sounds. Veel andere functies worden via het 7” kleuren touchdisplay bediend.

Er zijn versies met 61 toetsen (€ 2199,-), 73 toetsen (€ 2499,-), en 88 toetsen (€ 2899,-).

Vermoedelijk zullen ze begin 2021 op de markt komen

Meer informatie

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com