Nieuwe Apple MacBook's en Mac Mini met ARM cpu

M1 processor zorgt voor hogere prestaties

Merknieuws 11-11-2020 11:47

Dat Apple van Intel wilde overstappen naar hun eigen Apple Sillicon processors was al een tijd bekend. Tijdens de laatste Apple Keynote werden de eerste MacBook's en een Mac Mini met die nieuwe processor aangekondigd

Het gaat vooralsnog om de MacBook Pro 13”, de MacBook Air en de Mac Mini. Ze zijn allemaal voorzien van een zgn, ARM processor die de M1 heet. Deze kan veel hogere prestaties leveren (ook voor graphics) dan de huidige Intel processors en is helemaal door Apple zelf ontworpen. De M1 is een 8-core CPU die volgens Apple tot 3 keer krachtiger is dan de huidige processors. Verder gaat ook de accu een stuk langer mee (20 uur voor de MacBook 13”). Het bijbehorende nieuwe macOS Big Sur is vanaf 12 november gratis te downloaden.

De Mac Mini heeft Ethernet, Thunderbolt/usb4, HDMI en 2x usb A. De MacBook Pro 13” heeft 2 Thunderbolt/usb 4 connectors.

Betere prestaties dus maar de prijzen vallen reuze mee; De MacBook AIR is er vanaf 100 Euro, de MacBook Pro 13” vanaf 1415 en de nieuwe Mac Mini vanaf 800 Euro.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken