Steinberg Cubase 11 is uit

Verbeterde prestaties, stem export, multiple sidechains en nieuwe plug-ins

Merknieuws 11-11-2020 13:21

De elfde van de elfde is een belangrijke dag voor liefhebbers van carnaval, maar dit keer ook voor gebruikers van Cubase. Vandaag komt immers Cubase 11 uit, een nieuwe stap in de evolutie van deze populaire daw.

Versie 11 is er voor de Pro, Artist en Elements uitvoeringen van Cubase. Gebruikers van Artist en Elements mogen zich verheugen over de toevoeging van een aantal zaken die al in Pro zaten: VariAudio 3 en ondersteuning van Ara 2. Artist heeft nu een onbeperkt aantal audio en midi tracks, en Elements krijgt de beschikking over side-chain ondersteuning.

Whats New? 
Wat is er dan allemaal nieuw in Cubase Pro 11? Ten eerste een comfortabeler workflow bij het exporteren van stems van een complete song. Daarnaast is de synchronisatie tussen de verschillende editwindows verbeterd, zo zijn Global Tracks en markers nu te zien in de Key editor.

De Frequency eq plug-in heeft er een dynamische modus bijgekregen voor alle 8 banden. Dankzij multiple side-chaining kun je elke band afzonderlijk aansturen via zijn eigen side-chain.

Bij de Score Editor zijn diverse features als Note Editing Overlay toegevoegd om het comfort te verbeteren en worden SmuFL fonts ondersteund.

Pro 11 werkt nu ook met de nieuwste Avid consoles en de MultiTap delay biedt nu 5.1 surround support.

Cubase Pro en Artist bevatten de nieuwe SuperVision audio analyzer met 9 slots voor modules als level, spectral, phase en waveform.

Nieuw is ook de multiband Imager plug-in waarmee je het stereobeeld van vier banden afzonderlijk kunt bepalen en SpectraLayers One, een compacte versie van de SpectraLayers Pro 7 spectrale audio editor. 

Voor alledrie de Cubaseversies is de Sampler Track sterk verbeterd, dankzij de nieuwe slicingoptie, 2 lfo's en mono legato glide. De vernieuwde Scale Assistant zorgt ervoor dat je noten in de juiste toonsoort zitten. Een nieuwe plug-in is Squasher met upward en downward compressie in drie banden.

Behalve een variabele dpi-instelling onder Windows 10 is de performance met Metal GPU's verbeterd, net zoals de real-time processing op systemen met meer dan 8 cpu cores en Apple Mac's.

Cubase 11 Pro gaat 559 Euro kosten, Artist 11 309 Euro en Elements 11 100 Euro. Uiteraard zijn er ook diverse upgradeopties.

Meer informatie

Op het Steinberg YouTubekanaal vindt je talloze tutorials over de nieuwe features

 

zoeken
zoeken