aanmelden
Tweede dag op de NAMM Show 2012: Korg, RME, Tascam en Nektar
Nektar Panorama 4, Tascam iU2, RME Fireface UCX, Korg Kaossilator 2 en Mini Kaoss Pad 2
Merknieuws 20-01-2012 16:32
De NAMM Show in L.A. is in volle gang. De stroom aan opmerkelijke nieuwe producten zwelt aan. Hier weer een selectie aan mooie apparatuur die wij mochten bekijken: een overcomplete interface van RME, een Reason dedicated controller van Nektar, een Audio/MIDI-interface van Tascam en van Korg een nieuwe Kaoss en Kaossilator.

Op de tweede dag van de NAMM Show in Anaheim, Los Angeles, werd aan Ray Kurzweil NAMM's Lifetime Achievement Award uitgereikt, mede voor zijn synthesizerinnovaties. We vervolgden op deze opnieuw zonnige dag onze ronde langs de duizenden stands op de jaarlijkse beurs. In de volgende editie van Interface brengen we het volledige verslag; hier op Interface.nl lichten we alvast een paar tipjes van de sluier op. Bekijk het eerste verslag met producten van Mackie, Moog, Arturia, Akai, en Nord hier. Nektar, RME, Tascam en Korg en komen hieronder aan bod.     

Nektar Panorama P4 voor Reason keyboard controller
Nektar, het nieuwe merk uit Californië, brengt de Panorama P4 uit, een vier-octaafs keyboard controller met velocity en aftertouch, bedoeld voor een vlekkeloze besturing van Propellerhead Reason. Naast twaalf aanslaggevoelige drumpads biedt het controlepaneel van de Panorama P4 schuifpotmeters, waarvan één gemotoriseerd, en talloze draai- en drukknoppen, waaronder een transportbalk om Reason goed onder controle te krijgen. Pitch- en modulatiewieltjes ontbreken ook niet en je kunt sustain- en expressiepedalen aansluiten. De in totaal 90 controllers kunnen behalve aan midicodes ook aan ASCII-boodschappen gekoppeld worden om zo Reason shortcuts aan te sturen. Een groot tft display laat goed zien waar je aan toe bent. De Panorama P4 is voorzien van twee usb poorten en werkt met MAC OSX en Windows computers.
www.nektartech.com


Kaossilator 2 en Mini Kaoss Pad 2 van Korg
Korg presenteerde nieuwe versies van haar Kaossilator en Kaoss Pad. De Korg Kaossilator 2 phrase synth komt in mini-formaat, herbergt synth- en drumsounds en heeft verbeterde loop-recording. Met de ingebouwde microfoon kan je stem en gitaar opnemen. Een gevoelig touchpad en ingebouwde speaker completeren het geheel.
De Mini Kaoss Pad 2 effectcontroller is ook zo'n miniatuurproduct met veel effectmogelijkheden: delay, vocoder, reverb en meer, een touchpad en een mp3-speler met pitch-aanapssing.
www.korg.com


RME Fireface UCX audio interface

Kun je niet kiezen tussen een usb of een firewire audio interface, dan helpt RME je met de Fireface UCX, een interface die alletwee biedt. Deze slimme vondst is trouwens ook compatible met de Apple iPad. Het apparaat in half inch behuizing kan worden gezien als de combinatie van RME's Fireface UFX, een Firefaces UC/400 en een Babyface. Hij is voorzien van een Hammerfall X-Core en de beroemde RME convertors. Een automatische overloadbeveiliging uit de Mistasy preamp voorkomt opnamestoringen. In 24 bit/48 kHz beschik je over 18 in en 18 uitgangen en in 192 kHz mode over 12+12. Naast firewire heb je dus usb 2.0 maar ook usb 3 compatibiliteit. Er zijn acht analoge ingangen waarvan twee xlr combo's en twee instrumentingangen, zes analoge uitgangen plus die voor hoofdtelefoon, twee midi in/out via een breakout kabel en daarnaast nog Adat en s/p-dif in/uit. De UCX bevat ook DSP, zodat de ingebouwde TotalMix mixer een complete channelstrip per kanaal kan bieden, met o.a. driebands parametrische eq, dynamiekeffecten, reverb en echo. Een remote controller met de look van de Babyface laat je de boel op afstand besturen.
www.rme-audio.com

Tascam iU2 Audio/MIDI-interface voor iOS
De know how die Tascam met haar USB audio interfaces heeft opgebouwd is nu toegepast in de iU2 Audio/MIDI-interface voor iOS systemen: iPad, iPhone, en iPod Touch. De fantoomgevoede microfooningangen kunnen condensatormicrofoons aan. De ingebouwde microfoonversterker en A/D-converter, MIDI-in- en uitgang en een digitale S/PDIF-uitgang zorgen voor de rest. Ook gewoon te gebruiken op je pc of Mac, trouwens.
www.tascam.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com