aanmelden
Clavia lanceert de Nord Drum analoge drumsynthesizer
Niet langer op zoek naar een Syndrum, Simmons of Synare
Merknieuws 24-02-2012 07:30
Clavia is ooit begonnen als fabrikant van de legendarische ddrum. Maar de Nord toetsenborden leidden tot het grote succes van de Zweedse fabrikant. In januari presenteerde Clavia op de NAMM show verrassend genoeg de Nord Drum, een 4-kanaals programmeerbare drumsynthesizer.


Nord liet op internet al een paar weken wat teasers los, maar de nieuwe Clavia Nord Drum Virtual Analog Drum Synthesizer blijkt op de NAMM show is toch even iets anders te zijn dan de meesten hadden verwacht. In een piepkleine module bouwde Nord een ouderwetse analoge drumsynthesizer na, 4-kanaals, en programmeerbaar. De Nord Drum gebruikt complexe golfvormen en gefilterde ruis (bewerkt met filters) voor de klankopwekking.

Je hoeft dus niet langer op zoek naar een werkende Syndrum, Simmons of Synare. Die sounds kun je nu gewoon uit de Nord Drum toveren. Maar al die sounds staan toch allang in iedere goedkope elektronische drummodule? Nee dus, want zo moddervet en realistisch als de Nord Drum klinkt er geen een, zo bleek ons al op de NAMM show.

Brunuisson & Berg
De Nord Drum is het resultaat van een samenwerking tussen Clavia en muzikanten Hans Bruniusson (drums) en Veke Berg (bas), die gelouterd zijn in de progrock-scene en in Zweden furore maken sinds de jaren zeventig (Flower Kings, Swedish Family). Die achtergrond komt in de sound van de Nord Drum duidelijk naar voren: klassiek retro-futuristische percussieklanken, voortgebracht door analoge golfvormen.

De Nord Drum heeft vier ingangen en midi, waarmee elektronische drumpads, drumtriggers en MIDI-pads/sequencers kunnen worden aangesloten. Nord wil met een groot dynamisch bereik en de snelle triggering een realistisch speelgevoel bereiken.

Test in Interface
Binnenkort zullen we de Nord Drum testen in Interface. Verwachte levering aan de winkels: maart 2012.

Bekijk hier een korte demovideo van de fabrikant. 


 https://www.youtube.com/v/bZt7ZUqzOkc?version=3&hl=nl_NL">name="allowFullScreen" value="true">

Clavia Nord Drum
4-channel Drumsynthesizer
virtual-analogue
Master Level Switch
4 Trigger Inputs 1/4" TR
1 Audio Out 1/4" TR
MIDI In/Out
LED´s for Trigger Level
Trigger-Button for pre-listening
4 Channels
one Sound per Channel
Mixersection
adjustable pitch
Filter and envelope
Power Supply
Mounting Kit for Drum-Hardware

www.norddrum.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com