aanmelden
Akoestiek verbeteren met Universal Acoustics
Akoestische beheersing met absorptie- en diffusietegels, basstraps en isolatiepads
Merknieuws 28-03-2012 14:03
Universal Acoustics is een Engelse fabrikant van akoestische materialen, waaronder panelen om de akoestiek van geluidsstudio te verbeteren. Het merk is een initiatief van voormalig medewerkers van het bekende Auralex. De distributie is onlangs ter hand genomen door Universal Acoustics Benelux.

Het assortiment van Universal Acoustics omvat absorptie- en diffusietegels, basstraps en isolatiepads voor onder je monitors. Er zijn ook Room Kits: pakketten met diverse panelen, basstraps en de benodigde lijm. Speciale afmetingen en wensen kunnen via de website doorgeven worden voor een ‘oplossing op maat’, waarbij Universal Acoustics BeNeLux indien gewenst metingen van de akoestiek op locatie verzorgt. Behalve panelen voor de studio zijn er ook designpanelen voor woonkamers, kantoren, scholen en horeca.

Michiel Post van Universal Acoustics Benelux legt uit wat zo belangrijk is aan akoestische beheersing: 'Ik werk al mijn hele leven in geluidsstudio’s, werk geregeld met theaters en professionele opnamestudio’s en het verbaasd me nog steeds dat er zo bitter weinig gedaan wordt aan de beheersing van de akoestiek. Terwijl dit voorwaarde nummer één is om goed geluid te kunnen realiseren. Mensen kopen voor veel geld professionele speakers om ze vervolgens in een ruimte met waardeloze akoestiek te gebruiken. Mixen in een parkeergarage noem ik dat. Geen wonder dat je mixen ergens anders beroerd klinken. Ook op werkplekken zelf is de akoestiek vaak totaal niet in lijn met het gebruik van de ruimte. Wetenschappelijk onderzoek heeft vastgesteld dat je concentratieniveau daalt als de akoestiek slechts is, iets dat funest is in ruimtes als schoollokalen en kantoren. Helaas te herkenbaar is de situatie dat je na het werk een ontspannen etentje denkt te kunnen hebben in een goed restaurant, maar je je tafelgenoten simpelweg niet kunt verstaan door de hinderlijke galm. Universal Acoustics BeNeLux richt zich op al deze situaties met adequate en voordelige oplossingen en heeft nu in Amsterdam een eigen vestiging.”

 

https://www.youtube.com/v/rrTVkcE-Voc?version=3&hl=nl_NL">name="allowFullScreen" value="true">


Universal Acoustics Benelux, 020 404 1687
www.universal-acoustics-benelux.nl

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com