aanmelden
UVI Darklight IIx: de Fairlight revisited
Vintage in een software jasje
Merknieuws 26-07-2012 12:07
UVI, het bedrijf dat de audio engine voor producten van o.a. Motu en Spectrasonic maakt, produceert ook zelf diverse virtuele instrumenten waaronder diverse gebaseerd op vintage apparatuur (Emulator, Stringmachines, etc). Hun laatste product heet Darklight IIx en brengt de typische sound van de legendarische Fairlight workstation weer in de spotlight.

Net als in de hardware uitvoering van de Fairlight zijn er drie pagina’s; Page P met de "Organic" Digital Sound, biedt meer dan 250 presets waaronder bass, brass, bells, strings, guitar, orchestral hits, synth, drums, percussion, fx, keys, piano, organs, winds, reeds en voices. Deze zijn allemaal te editten en in de klank horen we de karakteristieke 8bit aliasing bijverschijnselen. In deze pagina kun je tevens effecten toevoegen. 

Page B is de Digital Drum Machine, een stepsequencer met honderden drumklanken die zich prima lenen om je favoriete eighties drums te programmeren.

Page U bevat de Creative Multi-Phraser waarin je met behulp van drie stepsequencers de geluiden van de andere pagina’s kunt sequencen.

De UVI Darklight IIx werkt onder Mac OSX en Windows als stand-alone instrument en vst, audiounit, rtas en mas plug-in. Darklight IIx gebruikt het (gratis) UVI Workstation als engine. Voor het authoriseren is een iLok key nodig.

Hieronder kun je naar enkele audiovoorbeelden van de Darklight IIx luisteren:

www.uvisoundsource.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com