aanmelden
Musiclab #12 met Cascade Coca Cola, 4Midiloop, en meer
maandagavond 10 september, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Merknieuws 25-08-2012 15:09
De eerstvolgende editie van Musiclab vindt plaats op maandag 10 september. Wederom met een uitgebreid, veelzijdig programma, met onder anderen MOST & Cascade Coca Cola (foto), The Irrational Library, 4Midiloop, Frietboer en ADE. Presentatie van deze show & talk: Leon Verdonschot. Gratis toegang!

Musiclab is een tweemaandelijkse live show & talk over muziek, technologie en creativiteit. Laat je inspireren door professionals, discussieer mee en ontdek, hoor en probeer de laatste state of the art technologie. Hieronder vind je wat we deze editie in petto hebben.

MOST met Ivo Witteveen & Frieds
Awardwinnende muziek voor Coca Cola
Cascada Coca Cola is een enorme, 16m hoge ‘digitale waterval’. Een grote interactieve display met real-time gegenereerde visuals, continu in beweging en volledig interactief. MOST Original Soundtracks produceerde adaptieve muziek en geluid voor deze installatie. Ze werden daarvoor bekroond met een ADCN Lamp voor beste muziek  geluid. Ivo Witteveen van MOST laat de casefilm zien en vertelt over de totstandkoming van het project, bijgestaan door Jeroen de Rijk - als percussionist verantwoordelijk voor veel van de 'waterpercussie' die in het project is gebruikt - en Thijs Koerselman, die de muzieksoftware programmeerde in MaxMSP.

Frietboer
Joshua Baumgarten licht zijn concept toe

Lo-fi, beats, cassettebandjes, melancholie en euforisch zijn een aantal termen die het nieuwste album van  Frietboer aka Thijs van den Bosch (31) beschrijven. Freemoo is de naam van zijn nieuwe album wat hij in eigen beheer heeft uitgebracht. Hoe maakt hij zijn muziek, hoe klinkt dat en waarom brengt hij zijn werk in eigen beheer uit?

4Midiloop
Live-review door Tim Niewenhuis
In een ander leven is hij dj onder de naam Nova Caza, heeft hij een eigen label, Xqisit, en is hij betrokken bij de VET!-clubavonden. In het dagelijks leven is hij zaakvoerder van Midi Amsterdam, de speciaalzaak in muziektechnologie. Als geen ander krijgt hij alle nieuwe gear als eerste onder ogen. Waaronder de 4Midiloop, een nieuwe kekke usb-controller voor Traktor 2.5, die hij tijdens Musiclab live zal inspecteren en demonstreren.

Richard Zijlma presenteert ADE
Amsterdam Dance Event breidt nog verder uit

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is uitgegroeid tot ‘’s werelds grootste clubfestival en meest toonaangevende zakenplatform. Dit jaar komen er weer 15 podia bij en presenteert de organisatie het kersverse op mzuikanten en dj’s gerichte programma ADE Playground. Dat vult het al zo succesvolle zaterdagonderdeel ADE Next aan, waar ook Interface magazine meewerkt. Er worden tussen 17 en 21 oktober 3.500 conferentie- en 180.000 festivalbezoekers vanuit de hele wereld verwacht. Festivaldirecteur Richard Zijlma komt vertellen over wat je als muzikant/producer/dj uit ADE kan halen.

The Irrational Library
Joshua Baumgarten licht zijn concept toe

The Irrational Library is ruim tien jaar geleden ontstaan toen Joshua Baumgarten voet zette in de lage landen. Hij komt oorspronkelijk uit New York. In de lente van 2000 besloot hij zich in Haarlem te vestigen. Daar begon hij allereerst met het organiseren van avonden waar hij alternatieve muziek, kunst en cultuur probeert samen te brengen. Hetzelfde concept gaat Joshua Baumgarten nu met zijn vrouw Mara verder uitbreiden naar een winkel en webshop. Bij Musiclab komt hij zijn concept toelichten.

Schrijf je in: www.dezwijger.nl/musiclab
Musiclab, Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, Amsterdam
Maandag 10 september, 20.00-22.00 uur
Toegang gratis!

Pakhuis de Zwijger organiseert Musiclab i.s.m. Steim, MCN, HKU en Interface.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com