aanmelden
Nieuwe lichtgewichten van Yamaha
Yamaha MX49 & MX61 keyboardsynthesizers
Merknieuws 01-11-2012 10:09
Yamaha lanceert een nieuwe serie keyboardsynthesizers: de MX49 en MX61. Deze nieuwe apparaten fungeren verder ook als audio/midi interface en als midi-controller voor je daw, VST instrumenten- en effecten.

Het eerste grote verschil tussen de MX49 en de MX61 zit alleen in de lengte van het toetsenbord. Deze is ook te splitten en te layeren. De MX49 en de MX61 bevatten veel klanken, meer dan 1000, direct afkomstig van de Motif XS. Je kunt tot 16 multi timbrale parts instellen met een totale polyfonie van 128 noten. De MX is voorzien van VCM effecten (Virtual Circuit Modeling) die goed zijn voor het simuleren van vintage sounds. De MX bevat een bi-directioneel usb audio/midi interface waarmee je de synthesizer direct in je daw kunt opnemen zonder analoge conversie.

Midicontroller

Naast een instrument en interface is de MX ook een midi-controller voor je daw, VST instrumenten en VST effecten. Naast transport knoppen, laat een set van drie maal vier encoders je direct de meest gangbare functies in je sequencer editen.

 

Er zijn twee usb poorten beschikbaar; een is voor de communicatie met je computer (en dus je daw), met de andere usb poort kun je een usb stick inprikken om bijvoorbeeld data op te slaan of om wav., aiff. of smf. bestanden direct vanaf de memorystick af te spelen. Een standaard midi in/uit interface ontbreekt niet en om het plaatje compleet te maken kun je nog een mediaplayer via de aux-ingang aansluiten.

Cubase AI 

De MX keyboards worden geleverd met Steinberg Cubase AI, die je met 48 audiotracks en 64 miditracks laat werken. AI ondersteunt muzieknotatie en VST-effecten, en als instrumenten krijg je er Prologue en de Yamaha YC-3B organ emulator bij. Tot slot -en niet onbelangrijk- zijn de MX’en met 3,8 en 4,8 kilo zeer goed te vervoeren!

Bekijk hieronder de Yamaha promo-video:

www.yamaha.nl

www.global.yamaha.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com