aanmelden
NAMM Show 2013 - Preview op de beurs in L.A., 23-27 januari
Van Moog tot Elektron, Slate, Bitwig, Dubriq en Focusrite en nog meer
Merknieuws 26-01-2013 16:01
Van donderdag 24 tot zondag 27 januari opent de NAMM, de grootste muziekbeurs ter wereld in Anaheim Californië, haar deuren voor professionals uit de muziekindustrie.

De NAMM Show betekent vier dagen lang rond snuffelen, kilometers lopen, van de ene meeting of demo naar de andere rennen, met bekenden en onbekenden kletsen waarbij je regelmatig op een heuse beroemdheid stuit. In deze megatentoonstelling van muziekinstrumenten en studioapparatuur vind je alle nieuwe producten voor het komende jaar, soms al helemaal af, soms alleen nog maar als prototype. Interface gaat natuurlijk ter plekke een kijkje nemen volgende week, maar kan al een paar nieuwtjes melden die al voor de beurs zijn uitgelekt.

  

Een nieuwe Moog synthesizer zorgt altijd voor veel aandacht. Moog Music heeft een video uitgebracht waarin een prototype Moog synth gedemonstreerd wordt door Herb A. Deutsch, een synthpionier en destijds medewerker van Bob Moog, (Deutsch ontwierp bij voorbeeld de Moog Opus 3). Op de video is op de printplaatjes (Het prototype heeft nog geen behuizing) de naam "Sub Phatty" te lezen. Wat we tot nu toe hebben weten te achterhalen is het volgende: een keyboard met 25 toetsen, pitch bend & mod wheels, 31 knoppen, twee oscillators met een sub oscillator, een ruis generator, twee envelope generatoren en het klassiek Moog filter met multidrive gain/overdrive controle.

www.moogmusic.com


 


Bitwig Studio is een nieuweling op het sequencerfront, die door velen gezien wordt als een serieuze concurrent voor Ableton Live. Bitwig Studio draait onder Mac OSX, Windows en Linux en ondersteunt (32/64 bit) vst plug-ins. Au en osc ondersteuning zijn aangekondigd, maar geen rewire. Naast lineair multitrack recording is er ook een non-lineaire omgeving, de Arranger clip launcher, waarin je snel een pattern gebaseerde song kunt opzetten. Er is verder nog de Mixer clip launcher die ideaal geschikt is voor live performance. Clips kunnen geautomatiseerd worden en de automatiseringsdata kan zelfs in de clip ingevoegd worden. Meerdere tracks kun je gelijktijdig editen. Bitwig Studio is voorzien van een eigen collectie instrumenten en effecten.

www.bitwig.com


  

De Elektron Analog Four is een vierstemmige, digitaal aangestuurde, analoge synth met hetzelfde zwarte, rechthoekig, compacte uiterlijk als de Octatrack. Per stem krijg je twee analoge oscillatoren, twee analoge filters, één overdrive en meerdere lfo’s en envelopes. De Analog Four heeft een sequencer met aparte effect tracks en ingebouwde effecten. Wat betreft aansluitingen is het apparaat goed voorzien: twee dual cv/gate uitgangen, midi in/thru/out, twee externe ingangen, twee line outputs en een koptelefoon aansluiting.

www.elektron.se

Slate Pro Audio komt met de Raven MTX, een multi-touch tablet met een daw controller app erop. En dan niet formaat iPad maar meer dan één vierkante meter oppervlak. Multi-Touch Audio Production System noemt Slate Pro Audio het. Daarmee kun je dus alle belangrijke daw’s bedienen. Handig is de volledig multifunctionele Toolbar die helemaal aan je wensen aan te passen is. Deze is voor talloze zaken te gebruiken, van daw transport en navigatiebar tot aan loop recording. De Raven bevat ook een complete analoge monitoring sectie met aansluitingen voor meerdere monitorsets, diverse inputs, aansluiting voor je smartphone, usb poorten, acht headphone sends en cue opties.

www.slateproaudio.com


De Stylophone maakt zijn comeback maar dan wel in sterk verbeterde vorm ten opzichte van het ‘antieke’ origineel. De Dubreq Stylophone S2 is een zeer compacte monofone synth met een bereik van 37 noten (en +- twee octaven transpositie) die met een (draadloze) pen of met de vingers bespeeld kan worden. Het apparaat is volledig analoog met twee oscillatoren, een suboscillator, een 12dB filter en een envelope generator. De lfo biedt acht golfvormen en een bereik van 14 (!) octaven. Leuke extra’s zijn de externe audioingang en de cv/ gate ingang. Handig zijn de ingebouwde luidspreker en een koptelefoon aansluiting. Het apparaat werkt op batterijen of met een netvoeding en met zijn knipperende belichting (snelheid volgt de lfo speed), ziet ie er ook nog mooi uit.

www.dubreq.com


  


Met de Scarlett 18i20 brengt Focusrite een nieuwe usb 2.0 audio/midi interface op de markt, voorzien van acht Focusrite mic preamps. In totaal zijn er maar liefst 18 audio ingangen en 20 uitgangen. Zes combo xlr/jack mic/line ingangen bevinden zich op de achterkant plus twee xlr/jack mic/line/instrument ingangen op de voorkant (met 10dB pad knoppen). Qua uitgangen krijg je tien line outs achter en twee onafhankelijk koptelefoons aansluiting voorop. Ook op digitaal gebied heeft de 18i20 heel wat te bieden; Adat en s/pdif, midi i/o en Word Clock uit. De Scarlett werkt onder Mac OSX en Windows maar is ook bruikbaar met iOS apparatuur.

www.focusrite.com

De Kemper Profiler hardware amp emulator was vorig jaar op de NAMM een van meest spraakmakende apparaten. Omdat misschien niet iedereen kapot was van de ‘oude radio’ look van het apparaat, heeft Kemper nu ook een rackversie uitgebracht. De Kemper Profiler Rack is afgezien van de behuizing identiek aan de originele versie. Voor beide uitvoeringen kun je een 600 Watt eindversterker als optie laten inbouwen. Kemper brengt verder Cabmaker voor Mac OSX en Windows uit, software waarmee je impulse responses (in de vorm van wav files) in de Profiler als preset kunt laden.

www.kemper-profiler.com

Rupert Neve introduceert twee nieuwe modules in 500 Series formaat, de 542 Tape Emulator en de 511 mic preamp. Beide zijn voorzien van een instelbare Silk/Texture functie voor extra kleuring. De 511 heeft dezelfde preamp als de 517 en het 12 dB/octaaf high-pass filter van de 5012. De 542 tape emulator biedt diverse bandverzadiging instellingen, low boost en de keuze tussen 15 en 30 ips tapesnelheid om het karakter van analoge tape zo nauwkeurig mogelijk te kunnen imiteren.

www.rupertneve.com

De Panorama P1 is het eerste product van Nektar zonder toetsenbord. De P1 is een usb desktop controller vooral gericht op het werken met Cubase en Reason. Behalve het bedienen van de mixer, eq’s, etc., kun je met P1 ook vst plug-in’s of Reason Devices bedienen. De Panorama P1 past zich automatisch aan aan wat je op dat moment aan het doen bent. Om het werken eenvoudig te maken kun je combinaties van maximaal acht toetsen (QWERTY macros) onder één drukknop vastleggen. Het apparaat is voorzien van negen faders, zestien encoders, acht knoppen met leds, transport- en navigatieknoppen en meer. In totaal 60 toewijsbare controllers en een groot kleurendisplay.

www.nektartech.com

 

De Jon Jones & Sons Wheelharp (distributie via Antiquity Music) is een bizar instrument bestaande uit een grote draaiende buis waarin snaren zitten die door wrijving in trilling worden gebracht. Je bespeelt het apparaat via een piano toetsenbord dat rondom de buis gemonteerd is. Door de rotatiesnelheid te variëren kun je de klankkleur en dynamiek aanpassen. Een dynamische microfoon in het midden van de snaren plus een piëzo microfoon op het klankbord registreren het geluid. De Wheelharp klinkt ongeveer als een kruising tussen een cello en een draailier.

www.antiquitymusic.com

De Novation Launchkey Performance Controller Keyboards, zijn een serie usb keyboards/controllers voor Mac, Windows en iPad (via de iPad Launchkey en Launchpad apps). Er zijn drie modellen met 61, 49 en 25 toetsen. De 61 en 49 zijn voorzien van 50 controllers en de 25 heeft 34 controllerknoppen en faders. Met zestien meerkleurige, aanslaggevoelig pads kun je drumsounds en loops triggeren. En zoals alle Novation controllers stellen ze zich automatisch in op de gebruikte daw of plug-in. Novation’s eigen V-Station en Bass Station softsynths en Ableton Live Lite krijg je er gratis bij.

www.totalsonic.nl/novation.html

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com