aanmelden
Propellerhead kondigt Reason 7 aan
Merknieuws 13-03-2013 15:21
Eigenlijk vrij kort na de release van versie 6.5 kondigt Propellerhead nu alweer versie 7 van Reason aan. Onder andere, Reason 7 kan midi-apparatuur aansturen en Rex-bestanden maken.

Het lijkt erop dat de ontwikkelaars bij Propellerhead steeds beter gaan luisteren naar de achterban, want met deze versie gaat een lang gekoesterde wens van veel gebruikers (en nog-niet-gebruikers!) in vervulling om met deze daw externe midi-instrumenten en -apparatuur aan te sturen. Je kunt hiermee niet alleen noten naar hardwaresynths verzenden maar bijvoorbeeld ook Control Voltage-signalen van interne Reason-apparatuur en synths gebruiken om externe apparatuur te besturen. Naast het openstellen van het Rack voor andere plugin-ontwikkelaars in Reason 6.5 wordt de buitenwereld nu nog verder voor Reason ontsloten.


Loops slicen

Een andere zeer welkome functie is de mogelijkheid in Reason zelf loops te slicen en om te zetten naar REX-bestanden. Hiervoor heb je dus het externe programma ReCycle niet meer nodig. Hiermee wordt het ook mogelijk om zelf opgenomen audiotracks te quantiseren.

Mixen in Reason

Het mixproces wordt in Reason 7 verbeterd en vergemakkelijkt door volume en panorama nu direct via de module van een audiotrack in het rack beschikbaar te maken en elke channelstrip krijgt in de mixer een eq en frequentie-analyser die grafisch kan worden ingesteld. Ook kunnen mixertracks worden gegroepeerd voor buscompressing en kan met een muisklik een parallel mixerkanaal worden gecreëerd.

Last but not least wordt de meegeleverde fabrieksbank flink uitgebreid met een groot aantal nieuwe loops.

Leverbaar in 2de kwartaal 2013

Het bètatestprogramma is gestart en Reason 7 wordt leverbaar in het tweede kwartaal van 2013.


Bekijk hier de videotrailer die Propellerhead vrijgaf.


 

Distributeur: FortyNine.eu, +32 487555501, benelux@fortynine.eu

www.fortynine.eu, www.propellerheads.se

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com